Τρίτη 2 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Στο στόχαστρο οι λαοί
Αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια

Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, περικοπές πτήσεων και δαπανών, καθώς και αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια, επιφέρει στην παγκόσμια αεροπορική αγορά η επίθεση στη Ν. Υόρκη.

Μόνο στις αμερικανικές αερομεταφορές υπολογίζεται ότι οι απολύσεις θα ξεπεράσουν τις 100.000 το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων έχουν αποφασίσει ήδη και πολλές ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες. Στα σχέδια μείωσης του λειτουργικού τους κόστους οι αεροπορικές εταιρίες συμπεριλαμβάνουν και μείωση του πτητικού τους έργου, ενώ για να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα, μετακυλίουν μέρος του κόστους αυτού στους επιβάτες, μέσω αυξήσεων στα εισιτήρια.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυξήσεις στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) και των ιδιωτικών εταιριών «Aegean» - «Cronus» και «ΑΧΟΝ», θα κυμαίνονται γύρω στα τρία δολάρια (περίπου 1.300 δρχ.) ανεξαρτήτως προορισμού και αναμένεται να ισχύσουν από αυτή τη βδομάδα. Σημειώνεται ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες, μετά την επίθεση στο Μανχάταν, προχώρησαν σε μεγάλες αυξήσεις των ασφαλίστρων για όλες τις αεροπορικές εταιρίες. Το κόστος αυτό για την ΟΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, εκτοξεύτηκε δέκα φορές πάνω.

Οσον αφορά περικοπές πτήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι της ΟΑ προσανατολίζονται σε μειώσεις στη συχνότητα των δρομολογίων κατά 12% - 15%, αλλά και περικοπές ορισμένων προορισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ