Τρίτη 2 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Στο πόδι και η «μοναχική» ήπειρος

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.--

Χιλιάδες Αυστραλοί πήραν μέρος το Σαββατοκύριακο σε διαδηλώσεις κατά του πολέμου που έγιναν στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη, το Ντάργουιν και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Ανάλογες διαδηλώσεις έγιναν και στη Νέα Ζηλανδία.

Οι οργανωτές των διαδηλώσεων τόνισαν ότι η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά τους ήταν ικανοποιητική και πρόσθεσαν ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων για να εμποδιστεί η συμμετοχή της Αυστραλίας σε στρατιωτικές επιθέσεις. Μεταξύ των ομιλητών στις συγκεντρώσεις ήταν Αφγανοί και Μουσουλμάνοι, οι οποίοι υποστήριξαν ότι τα αντίποινα δε σταματούν την τρομοκρατία και προειδοποίησαν ότι ουσιαστικά θα τιμωρηθούν εκατομμύρια αθώοι άνθρωποι.

Με μεγαλύτερες τις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον, αλλά και τη δεύτερη μεγάλη πόλη το Οκλαντ. Διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις είχαν οργανωθεί σε όλες σχεδόν τις πόλεις, ενώ όπως τόνιζαν οι οργανωτές, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και άλλες αντιπολεμικές οργανώσεις, «είναι ακόμη η αρχή» στον αγώνα τους κατά του «διεθνούς πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ