Τρίτη 2 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Στο στόχαστρο οι λαοί
Από Ουάσιγκτον μέχρι Αυστραλία!

Ο κ. Πρετεντέρης, ο κ. Παπαχελάς, ο κ. Τζανετάκος, ο κ. Λοβέρδος θα πρέπει να έχουν γίνει... Ταλιμπάν από το θυμό τους. Καλά, κάτι πάει κι έρχεται να διαδηλώνουν οι Ελληνες κατά του ιμπεριαλισμού, αλλά να διαδηλώνουν και οι Αμερικάνοι; Καλά να δονούνται τα Προπύλαια κατά του «απεριόριστού πολέμου» της ηγεσίας των ΗΠΑ, αλλά να δονείται και η Ουάσιγκτον!

Αλλά κι αυτοί οι διαδηλωτές, δε νιώθουν καμία... συμπόνια; Δεν τον σκέφτονται καθόλου τον... κ. Λοβέρδο; Πώς θα το αντέξει τώρα αυτός ο εγνωσμένης ευαισθησίας «μουτζαχεντίν» του δυτικού πολιτισμού; Με δεδομένο ότι «ντρέπεται» (!) όταν βλέπει τους ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους υπέρ της ειρήνης - και όχι να τρέχουν στα καταφύγια, όπως θα ήθελε ο Μπους - θα πρέπει μετά από αυτό που έγινε σε όλο τον κόσμο το Σαββατοκύριακο να έχει γίνει... παντζάρι από την «ντροπή» του.

***

Το δυστύχημα, δε, για τον κ. Λοβέρδο και τους συν αυτώ, ήταν ότι δεν ήξεραν από πού τους ερχόταν.

Δεν ήταν μόνο οι χιλιάδες στην Ουάσιγκτον που βροντοφώναξαν το σύνθημα «οι ΗΠΑ είναι η κύρια πηγή τρομοκρατίας στον κόσμο». Δεν ήταν μόνο οι 100.000 (!) διαδηλωτές στη Ρώμη που στα πολεμικά εμβατήρια της Κοντολίζα Ράις αντέτειναν τον ύμνο της «Διεθνούς» και του «Μπέλα Τσάο». Ηταν και η Φραγκφούρτη, η Βαρκελώνη, το Παρίσι, η Πράγα, το Αμστερνταμ, η Κωνσταντινούπολη, το Μπράιτον στη Βρετανία, η Αυστραλία και το Ναϊρόμπι. Ο κόσμος ολόκληρος!

***

Ναι! Οι λαοί όλου του κόσμου - και ο ελληνικός λαός κατά 85% - λένε «όχι» στην τρομοκρατία της ηγεσίας των ΗΠΑ. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ούτε «θαυμάζουν» (!) ούτε τρομάζουν με τους πράκτορες του FBI. Τι να... φταίει;

Μια ερμηνεία είναι ότι ίσως να μην έχουν διαβάσει ακόμα τα άρθρα του κ. Παπαχελά για τους πράκτορες και γι' αυτό κατεβαίνουν στους δρόμους... Η άλλη ερμηνεία είναι η ακριβώς αντίθετη. Να τα έχουν διαβάσει...


Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ