Τρίτη 2 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Περισσότερο Αμερικανοί από τους Νεοϋορκέζους

Απολογήθηκε - και μάλιστα σε αμερικανική εφημερίδα - η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να υπογραμμίσει την απόλυτη ταύτισή της με την πολιτική της Ουάσιγκτον. Η... παρεξήγηση δημιουργήθηκε όταν η εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ» έγραψε για τα αντιαμερικανικά συνθήματα κάποιων Ελλήνων χούλιγκαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Την ίδια στιγμή, κάποιες αμερικανικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, θέτουν στην «κυκλοφορία»... πληροφορίες οι οποίες κάνουν λόγο για απειλές που δέχονται και για ελλιπή φύλαξή τους.

Η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να καταδικάσει πάραυτα τους οπαδούς των ποδοσφαιρικών ομάδων για τα συνθήματα που πρόσφατα ακούστηκαν στα γήπεδα, με επιστολή που απέστειλε στην εφημερίδα ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Πιθανότατα, λόγω της... ευθιξίας με την οποία αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση, οι Αμερικανοί που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα θα περιμένουν ιδιαίτερη μεταχείριση σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλειά τους. Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πώς ο πρωτοεμφανισθείς... Αμερικανός τουρίστας, στην αίθουσα ενημέρωσης, άρχισε να θέτει ερωτήματα: «Εχουμε πληροφορίες, είπε, ότι οι ξένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν δεχτεί απειλές, ακόμη και τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον τους. Στις 16 του μήνα, πέντε μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, 40 μοτοσικλετιστές, οπλισμένοι με λοστούς, μαχαίρια και αλυσίδες, πήγαν στο κατάστημα της Citi Bank το βράδυ της Κυριακής, καθήλωσαν τους φρουρούς και άρχισαν να γράφουν αντιαμερικανικά συνθήματα». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν είναι δυνατό να γνωρίζω το αστυνομικό δελτίο της κάθε ημέρας». Απάντηση, που μάλλον δεν ικανοποίησε τον... Αμερικανό τουρίστα στην αίθουσα της ενημέρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ