Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διευρύνεται η συμμετοχή στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοέμβρη, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων

Καθημερινά διευρύνεται με νέες συμμετοχές η πρωτοβουλία των φορέων της Θεσσαλονίκης για την πραγματοποίηση αντιπολεμικού συλλαλητηρίου στις αρχές του Νοέμβρη, το συντονισμό και την παραπέρα κλιμάκωση της δράσης των πολιτών του νομού για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν, απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο και την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών. Σύμφωνα με πληροφορίες και η Νομαρχία Θεσσαλονίκης αναμένεται να ενταχθεί στην επιτροπή των φορέων που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ.

Την ίδια όμως ώρα, που καθημερινά εκδηλώνεται η διάθεση του λαού της Θεσσαλονίκης για συντονισμένη δράση και ενισχύεται, μέσα από τις επιπτώσεις που ήδη άρχισαν να εμφανίζονται, η ανάγκη άμεσης απάντησης στους πολεμοκάπηλους τυχοδιώκτες, τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, ορισμένοι φορείς εμφανίζονται πολέμιοι των λαϊκών φιλειρηνικών διαδηλώσεων και κατ' επέκταση της ειρήνης.

Ενώ λοιπόν οι ίδιοι οι φορείς των επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων (Ομοσπονδίες Επαγγελματιών - Εμπόρων, Βιοτεχνικών Σωματείων), αλλά και οι απλοί καταστηματάρχες καταγγέλλουν πως ήδη άρχισαν να εκδηλώνονται στην αγορά οι επιπτώσεις από τον πόλεμο (κάθετη πτώση του τζίρου, περιορισμός των εμπορικών δραστηριοτήτων, κλπ.). Ενώ και στη Θεσσαλονίκη εμφανίζονται αρνητικές εξελίξεις από τις περικοπές που αποφάσισαν οι αεροπορικές εταιρίες για τη δήθεν «αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων που είχε η τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ», - π.χ. η «Lufthansa» αποφάσισε να κλείσει τα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη όπου απασχολούνται 15 άτομα και να σταματήσει τις πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Μόναχο με την έναρξη της χειμερινής περιόδου (από 29 Οκτώβρη) - ορισμένοι φορείς, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συνεχίζει την πάγια αποπροσανατολιστική τακτική του παρουσιάζοντας τις κάθε είδους διαδηλώσεις, εκδηλώσεις και συλλαλητήρια ως τον παράγοντα ανωμαλίας της αγοράς. Ετσι με κείμενο που έστειλε προς το ΕΚΘ και την ΕΔΟΘ, σημειώνει: «Σε μια εποχή με πλήρη στασιμότητα στην αγορά και με πληθώρα συσσωρευμένων προβλημάτων για τους επαγγελματίες της πόλης μας, πιστεύουμε ότι κάθε κίνηση και δράση που θα ανατρέπει την ομαλή λειτουργία της αγοράς θα αποβεί και άμεσα εις βάρος των επαγγελματιών και των εργαζομένων, εν τέλει σε βάρος των πολιτών της Θεσσαλονίκης».

Αντίστοιχη είναι και η στάση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας, που απαντώντας στο κάλεσμα των φορέων ουσιαστικά νομιμοποιεί τον πόλεμο των ΗΠΑ εναντίον του λαού του Αφγανιστάν και αναφέρει: «Η ψύχραιμη και συνετή αντίδραση που επιδεικνύει η διεθνής κοινότητα μέσα στα πλαίσια της έννομης τάξης, πιστεύουμε ότι αποτελεί την εγγύηση για την αποκατάσταση του πνεύματος ηρεμίας και ειρήνης που χρειάζεται η ανθρωπότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ