Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
Ο ιός ... «Ιρίγκι»

Οι αποκαλύψεις που κάνουν, σε ανύποπτο χρόνο, οι ίδιοι οι Αμερικάνοι για το βίο και την πολιτεία των κρατούντων στις ΗΠΑ, είναι ανατριχιαστικές, όταν τις βλέπεις στο φόντο των πραγματικών εξελίξεων. Αν πεις, δε, για τις ταινίες τους, πολλές φορές σπάνε κόκαλα και δείχνουν με τραγικό τρόπο το πόσο υποκριτική είναι η στάση της σημερινής κυβέρνησης των ΗΠΑ, που προσπαθεί να ξορκίσει διάφορα κακά. Μόνο, που τις περισσότερες φορές τα «κακά» αυτά, τα διάφορα εγκληματικής έμπνευσης σχέδια και καταστάσεις, εκπορεύονται από τις ίδιες τις υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στο «ΣΤΑΡ» παίχτηκε μια ταινία της σειράς, που αποδεικνύεται αρκετά ενδιαφέρουσα. Μια ταινία, που φάνταζε λίγο σαν οικολογική (αφορούσε μια ομάδα αφοσιωμένη στα δελφίνια) και λίγο σαν παιδική (παιδιά ήταν οι καλύτεροι σύντροφοι των δελφινιών), αλλά, στην πραγματικότητα, ήταν μία ταινία τρόμου. Σκέτος εφιάλτης. Εξιστορούσε πώς ένα από τα παιδιά της παρέας μολύνθηκε από έναν ιό, ο οποίος με απίστευτη ταχύτητα μεταδόθηκε και σε άλλα άτομα του οικισμού. Ο οικισμός τέθηκε αμέσως σε καραντίνα, από κάτι περίεργους τύπους που κατέφθασαν στο χώρο με ελικόπτερα κι όπως γίνεται πάντα στις ταινίες όλοι τους σώθηκαν στο «παρά πέντε».

Κάτι, δηλαδή, σαν κι αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες από τις ανταποκρίσεις που έρχονται από τις ΗΠΑ και την ψύχωση του «άνθρακα», που εξαπλώνεται με επικίνδυνους ρυθμούς. Μόνο, που στην όλη ιστορία υπάρχει μια ιδιομορφία. Αυτή που κάνει τη διαφορά και αποκαλύπτει ότι το «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών», απευθύνεται στους πάντες. Ακόμα και στους Αμερικάνους.

Στην ταινία λοιπόν, «Φλίπερ» τη λένε, το αγόρι της ιστορίας μολύνθηκε από τον ιό «Ιρίγκι», όταν το παιδί βγήκε και περπάτησε στην παραλία ενός απομονωμένου αμερικανικού νησιού, χωρίς να προσέξει την επιγραφή που έλεγε «Προσοχή κίνδυνος, απαγορεύεται η είσοδος με εντολή της κεντρικής κυβέρνησης». Για όσους δεν κατάλαβαν, το νησάκι ήταν ένα από τα μέρη όπου οι ...αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ διατηρούσαν μεγάλα πλήθη από μαϊμούδες, μέσω των οποίων «καλλιεργούν», «επεξεργάζονται» και «αξιοποιούν» διάφορους ιούς, που - τι να κάνουμε, αυτή είναι η αλήθεια - προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες εκδοχές του βιολογικού πολέμου...

Αυτές είναι οι ΗΠΑ, όπως τις βλέπουν ακόμα και οι πέραν του Ατλαντικού σκηνοθέτες...


Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απροστάτευτα τα λαϊκά στρώματα μπροστά σε όλα τα σενάρια(2020-03-21 00:00:00.0)
Προληπτικό κλείσιμο σχολείων(2015-06-05 00:00:00.0)
«Βοήθεια» σε χρήμα και έμψυχο δυναμικό υπόσχεται η ΕΕ(2014-10-21 00:00:00.0)
Τεράστια αδιέξοδα από την έλλειψη δωρεάν δημόσιων υπηρεσιών(2014-08-08 00:00:00.0)
Φρίκη από τα πειράματα των ΗΠΑ(2011-08-31 00:00:00.0)
Πριν από το δειλινό(2003-08-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ