Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΛΑΜΙΑ
Δυναμικό αντιιμπεριαλιστικό «παρών»

Δυναμικό και μαχητικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν, την Τρίτη το βράδυ, εκατοντάδες φιλειρηνιστές στη Λαμία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των καιρών και των φορέων της πόλης, στέλνοντας αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα στους «φονιάδες των λαών» ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και Ευρωπαίους μακελάρηδες.

Προηγήθηκε συγκέντρωση στην Πλατεία Πάρκου, με κεντρικό ομιλητή τον γγ του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας και ακολούθησαν ομιλίες και χαιρετισμοί εκπροσώπων της Επιτροπής Ειρήνης Λαμίας, της ΝΔΕ, της Δημοκρατικής Συσπείρωσης και της Κίνησης για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα.

Στην πορεία που ακολούθησε, με σαφές αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο, διατρανώθηκε η απαίτηση για σταμάτημα του πολέμου από «ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΟΚ τρομοκράτες των λαών», ή το «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», καμιά εμπλοκή της χώρας μας «Καμία εμπλοκή - καμιά συμμετοχή έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω απ' τα σύνορα δεν έχουνε δουλιά».

Οι φιλειρηνιστές, αφού για αρκετή ώρα διαδήλωσαν στους δρόμους της Λαμίας, έφτασαν έξω από τα γραφεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδας και της Περιφέρειας, όπου αντιπροσωπεία των φορέων επέδωσε ψήφισμα. Στη συγκέντρωση - πορεία, συμμετείχαν ακόμη εκπρόσωποι του ΤΕΕ (παράρτημα Φθιώτιδας), του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας, των συνταξιουχικών σωματείων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ, του Παραρτήματος Λαμίας της ΠΕΑΕΑ, ο δήμαρχος Λαμίας Γ. Κοτρωνιάς και αντιπροσωπείες της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και του ΝΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ