Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Επεσε στο κενό η προπαγάνδα τους!

Οι σπουδαστές και μέλη της ΝΔΕ διέλυσαν φιέστα προπαγάνδισης για κατάταξη στο μισθοφορικό στρατό

Σε πεδίο προπαγάνδισης και προβολής των θέσεων της κυβέρνησης για το μισθοφορικό στρατό έχει μετατραπεί η Καλαμάτα. Από την περασμένη Τρίτη βρίσκεται στο λιμάνι της Καλαμάτας η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού «Ναβαρίνο» - η οποία λειτουργεί και ως χώρος προβολής των θέσεων της κυβέρνησης για το μισθοφορικό στρατό - ενώ κλιμάκιο των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού περιοδεύει από την Τρίτη σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Καλαμάτα. Χτες σειρά είχε το ΤΕΙ Καλαμάτας, όπου κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού, με επικεφαλής αξιωματικούς, είχαν κληθεί να «ενημερώσουν» τους σπουδαστές, αλλά και να προσπαθήσουν να τους πείσουν για το πόσο καλό είναι να είναι... μισθοφόροι.

Ομως εκεί συνάντησε την σθεναρή αντίσταση των σπουδαστών του ΤΕΙ, αλλά και μελών της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, οι οποίοι έκαναν ξεκάθαρο με τον πιο αποφασιστικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να πάει «Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα», εκδηλώνοντας συγχρόνως την αντίθεσή τους στη συγκρότηση του μισθοφορικού στρατού. Η φιέστα τελικά διαλύθηκε μετά από τη σθεναρή αντίδραση της ΝΔΕ και την άρνηση των σπουδαστών να συμμετάσχουν σε αυτή με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο: «Θέλουμε στρατό δημοκρατικό και όχι εξαρτημένο και ΝΑΤΟικό».

Η πρωτοβουλία αυτή της ΝΔΕ είχε μεγάλη απήχηση στους κόλπους των σπουδαστών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης κατάταξης στο μισθοφορικό στρατό, αλλά και την πρόταση της ΝΔΕ για το τι είδους στρατός χρειάζεται. Επίσης, μεγάλος αριθμός σπουδαστών υπέγραψε το κείμενο της ΝΔΕ, το οποίο καλεί τη νεολαία να αντιταχθεί στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ και των συμμάχων της, αλλά και στη συγκρότηση του μισθοφορικού στρατού.

Από χτες το απόγευμα, επίσης, η ΝΔΕ έχει στήσει το δικό της περίπτερο στο λιμάνι της Καλαμάτας και ενημερώνει τη νεολαία για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης κατάταξης στο μισθοφορικό στρατό, καθώς και για τις εξελίξεις του δολοφονικού πολέμου των ΗΠΑ.

Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Αιμίλιος Πετρόπουλος, μέλος της ΝΔΕ, τόνισε πως «θέλουμε με τις συζητήσεις και τις σκέψεις μας να μπολιάσουμε τη νεολαία με αντιιμπεριαλιστικά και φιλειρηνικά αισθήματα, να μπει στη δράση και να αντιπαρατεθεί με τον ιμπεριαλισμό».

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔΕ χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των σπουδαστών στα ΤΕΙ που ακύρωσαν στην πράξη αυτή την εκδήλωση και τονίζει: «Ουσιαστικά μέσα από αυτή την εκδήλωση ήθελαν να δείξουν ότι τώρα οι φοιτητές - σπουδαστές δεν πρόκειται να βρουν δουλιά ως απόφοιτοι των ΤΕΙ, ας βρουν επαγγελματική αποκατάσταση ως μισθοφόροι, σκοτώνοντας τους λαούς και χτυπώντας το φιλειρηνικό κίνημα της χώρας». Συμπληρώνει δε ότι «χρήματα για σχολεία, καθηγητές, εστία, αίθουσες, σίτιση και υλικοτεχνική υποδομή δεν έχουν, αλλά λεφτά για το μισθοφορικό στρατό και την προπαγάνδα τους».

Υπογραμμίζεται επίσης πως «η "ενημέρωση" για το μισθοφορικό στρατό είναι προκλητική εκδήλωση σε μια περίοδο όπου οι μισθοφόροι των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σκοτώνουν αμάχους στο Αφγανιστάν. Με πρόσχημα την τρομοκρατία, που οι ιμπεριαλιστές γεννούν (βλέπε Μπιν Λάντεν, UCK), προσπαθούν να βάψουν στο αίμα 60 χώρες. Οι νέοι και οι νέες δεν πρέπει να γίνουν συνένοχοι στο "φόνο" των λαών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας».

Η ΝΔΕ καλεί τη νεολαία να απαιτήσει: Να γυρίσουν τις πλάτες τους στο μέλλον («ΡΑΜΠΟ») που θέλουν να τους επιβάλουν οι ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ και η ελληνική κυβέρνηση. Να γυρίσουν τώρα οι Ελληνες φαντάροι από Κόσσοβο - Βοσνία - Αλβανία. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στον άδικο πόλεμο που γίνεται στο Αφγανιστάν. Να σταματήσει αυτός ο βρώμικος πόλεμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ