Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Στο στόχαστρο οι λαοί
Πούτιν κατά τρομοκρατίας...

Από τη δεξίωση του Πούτιν υποδοχής των ξένων πρεσβευτών

Associated Press

Από τη δεξίωση του Πούτιν υποδοχής των ξένων πρεσβευτών
ΜΟΣΧΑ.--

Τη «θερμή υποστήριξη της Μόσχας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», επανέλαβε χτες ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τη συνάντησή του με τους νέους πρεσβευτές επτά χωρών (μεταξύ αυτών ΗΠΑ, Ιράν) που του υπέβαλαν τα διαπιστευτήριά τους στο Κρεμλίνο.

«Τα γεγονότα της 11ης Σεπτέμβρη για μία ακόμη φορά ανέδειξαν την ιδέα που έχουμε συζητήσει πολλές φορές: η τρομοκρατία δεν έχει σύνορα. Δεν έχει σημασία εάν οι τρομοκράτες βρίσκονται στο Αφγανιστάν υπό την προστασία των Ταλιμπάν ή στη Μέση Ανατολή ή στα Βαλκάνια ή στην Τσετσενία... Θα πρέπει να είναι σίγουροι πως θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη» είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως η Ρωσία γνωρίζει καλά «ότι είναι αδύνατο για οποιαδήποτε χώρα να αντιμετωπίσει μόνη της την τρομοκρατία».

Σε άλλο σημείο ο Πούτιν αναφέρθηκε στις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις λέγοντας πως ιδιαίτερα μετά την 11η Σεπτέμβρη βρίσκονται σε «καλή βάση», πως η διμερής συνεργασία έχει ενισχυθεί και πως η Μόσχα «ανοιχτά υποστηρίζει τις ΗΠΑ στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας»... Ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρέλειψε να προσθέσει πως αδημονεί τόσο για το επικείμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ όσο και για τη, σε λίγες μέρες, συνάντησή του με τον ομόλογό του από τις ΗΠΑ στη Σαγκάη στο πλαίσιο της συνόδου χωρών Ασίας Ειρηνικού (APEC).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ