Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
Στο στόχαστρο οι λαοί
Ψηφίσματα - καταγγελίες μαζικών φορέων

- «Την τρομοκρατία μπορούν να την αρνούνται όσοι αρνούνται τον πόλεμο και όχι όσοι έχουν γεμίσει τις θάλασσες του πλανήτη με πολεμικά πλοία και έχουν σαν συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους τις δολοφονίες των πολιτικών τους αντιπάλων», καταγγέλλει η ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης, καταδικάζοντας τον πόλεμο που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, με πρόσχημα το χτύπημα της τρομοκρατίας. Η ΔΗΚΕΒΕ καλεί τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους να αντιδράσουν μέσα από τις οργανώσεις τους στη νέα πολεμική υστερία. «Στη ζυγαριά που η μία πλευρά της έχει τους Ταλιμπάν, το ΝΑΤΟ και την παγκόσμια ολιγαρχία του πλούτου, η ΔΗΚΕΒΕ καλεί τους συναδέλφους να βάλουν τη δύναμή τους στην άλλη πλευρά, εκεί που βρίσκονται οι λαοί όλου του κόσμου».

- Οι τεχνικοί αεροπλάνων της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) καταγγέλλουν την κυβέρνηση για συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ζητούν την άμεση απεμπλοκή της χώρας και αξιώνουν να μη βγει έξω από τα ελληνικά σύνορα ούτε ένας Ελληνας στρατιώτης. Τα παραπάνω περιέχονται σε ψήφισμα που ενέκριναν τα μέλη της Ενωσης Πτυχιούχων Αεροπλάνων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ), στο οποίο καταγγέλλεται ότι οι ΗΠΑ, αξιοποιώντας το χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη σε Ν. Υόρκη και Ουάσιγκτον, προωθούν καθεστώς παγκόσμιας τρομοκρατίας ενάντια στους λαούς και στη χώρα μας, με την ενεργό συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης. Οι τεχνικοί της ΟΑ καταγγέλλουν, επίσης, την κυβέρνηση για προσπάθεια κλίματος τρομοκρατίας στο χώρο τους, με την παρουσία «σεκιούριτι», καθώς και προσπάθεια απαγόρευσης όλων των μορφών διαμαρτυρίας (συγκεντρώσεων, αφισοκολλήσεων κλπ.).

- Ψήφισμα ενάντια στον πόλεμο εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις χώρες του ΝΑΤΟ να μη χρησιμοποιούν την αιματηρή επίθεση για να επιβάλουν την κυριαρχία τους πάνω σε όσους αντιστέκονται στην εκμετάλλευση και την υποταγή.

- Να σταματήσουν οι εγκληματικοί βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν και απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ, ζητά, με απόφασή του, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ». Οι Συνταξιούχοι σημειώνουν ότι η τρομοκρατία δεν εξαλείφεται με νέα τρομοκρατία και δηλώνουν πως, ως απόμαχοι δύο πολέμων, ενώνουν τη φωνή τους με την απαίτηση των λαών «για επικράτηση της ΛΟΓΙΚΗΣ στις σχέσεις των κρατών». Επίσης καταγγέλλουν πως «δε διαφέρει η χιτλερική νέα τάξη από την κεφαλαιοκρατική νέα τάξη που θέλουν να επιβάλουν οι ΗΠΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ