Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Στο στόχαστρο οι λαοί
«Πρώιμα», λέει η Μόσχα, τα περί συμφωνιών για όπλα...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΜΟΣΧΑ.-

Ευσεβείς πόθοι ή «γεγονός» ήταν τελικά οι προχτεσινές ανακοινώσεις αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρμεντ που υποστήριζαν πως κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ - Ρωσίας επιτεύχτηκε συμφωνία για τη μείωση των πυρηνικών κεφαλών κατά δύο τρίτα και πως διαφάνηκε η πρόθεση της Μόσχας για τροποποίηση της αντιβαλλιστικής συμφωνίας, ΑΒΜ, του '72;

Ενα 24ωρο μετά τη συνάντησή του με τον Κόλιν Πάουελ, ο Ιγκόρ Ιβάνοφ ερωτηθείς να σχολιάσει τις παραπάνω πληροφορίες, επιχείρησε χτες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, και παραπέμποντας στο επικείμενο ταξίδι του Ρώσου Προέδρου στις ΗΠΑ, δήλωσε: «Το ζήτημα υπογραφής μίας ευρείας συμφωνίας σε ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας δεν είναι στην ατζέντα του Προέδρου Πούτιν... Είναι πρώιμο να μιλάμε για τέτοιες συμφωνίες».

Το πιθανότερο είναι πως η όποια συνέχεια στις αμερικανο-ρωσικές συνομιλίες, είτε για τα συμβατικά και μη στρατηγικά όπλα, είτε για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, θα δοθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στη Μόσχα με την εκεί επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ. Την Κυριακή, ο Ράμσφελντ θα μεταβεί και σε Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν, Πακιστάν και Ινδία.

Στην πρωτεύουσα της Ρωσίας θα μεταβεί βδομάδες μετά (κατά πάσα πιθανότητα το Δεκέμβρη) και ο υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ μετά από επίσημη πρόσκληση που του απεύθυνε ο Ρώσος ομόλογός του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ