Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΠΑΜΕ
Θα αντισταθούμε στον πόλεμο και στις συνέπειές του

Στις πλάτες των εργαζομένων επιχειρούν να φορτώσουν την οικονομική κρίση του κλάδου και τις συνέπειες του πολέμου και οι μεγαλοξενοδόχοι, ενώ με τη στήριξη της κυβέρνησης μέσα σ' αυτό το κλίμα προχωρούν τις αναδιαρθρώσεις, τις απολύσεις και τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Στα παραπάνω προστίθεται και η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων που γίνεται το όχημα για απολύσεις και επιβολή μεσαιωνικών εργασιακών σχέσεων.

«Ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που αυτή την περίοδο δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις του πολέμου, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. Η κυβέρνηση με τη συμμετοχή της στον άδικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών κατά του λαού του Αφγανιστάν, ενισχύει τις αρνητικές επιπτώσεις και έχει όλη την ευθύνη για την κρίση που δημιουργείται». Ταυτόχρονα το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει ότι «θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση που οι ίδιοι οι καπιταλιστές δημιούργησαν και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να επεκτείνουν την κυριαρχία τους και την κερδοσκοπία τους.

Οξυμένο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και με την αναστολή λειτουργίας μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων. Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι με πρόσχημα την ανακαίνιση ξενοδοχείων επιχειρείται από τους εργοδότες το ξεκαθάρισμα με τα δικαιώματα των εργαζομένων, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων από πλήρη απασχόληση με ελαστικές μορφές κάθε τύπου. Οι περιπτώσεις των ξενοδοχείων "Χίλτον" και "Μ. Βρετάνια" και άλλων ξενοδοχείων που αυτή την περίοδο έκλεισαν ή κλείνουν, μιλούν από μόνες τους. Οι εργαζόμενοι ζουν με την αβεβαιότητα για την απασχόλησή τους και τα εργασιακά τους δικαιώματα. Την ίδια στιγμή δίνει πακτωλό χρημάτων στις πολυεθνικές του τουρισμού για να είναι έτοιμες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους συσπειρωμένοι και με αποφασιστικότητα να αποτρέψουν τις βαρύτατες συνέπειες αυτής της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Να υπερασπίσουν τις θέσεις απασχόλησης όλων των εργαζομένων, να απαιτήσουν καμία μείωση στα εισοδήματά τους. Η καθολική συμμετοχή στο αντιπολεμικό κίνημα - καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ - ενισχύει την υπεράσπιση της πλήρους απασχόλησης και όλων των εργατικών δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ