Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη νομοθέτηση για τη λειτουργία χώρων «εποπτευόμενου θανάτου» - όπως χαρακτηρίζουν οι φορείς τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) Ναρκωτικών - και από τους ΟΤΑ προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ με σχετικό άρθρο (το 189) που φύτεψε μέσα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων» το οποίο ψηφίστηκε χτες.

Πιο συγκεκριμένα, στο σχετικό άρθρο προβλέπεται ότι την ευθύνη για τη λειτουργία των ΧΕΧ θα έχουν εγκεκριμένοι φορείς του άρθρου 51 (εκτός από τον ΟΚΑΝΑ, βάζει και το ΚΕΘΕΑ, το «18 ΑΝΩ», τον «Διάπλου», δηλαδή διεμβολίζει τη φιλοσοφία των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης) και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού, δηλαδή δήμοι και Περιφέρειες!

Επιπλέον, το νομοσχέδιο προβλέπει τη συνταγογράφηση ναρκωτικών («ανταγωνιστικών ουσιών» που αδρανοποιούν τη λειτουργία των υποδοχέων των οπιούχων) από ιδιώτες. Οπως αναφέρεται σχετικά, «με απόφαση του υπουργού Υγείας, μετά από γνώμη του ΟΚΑΝΑ, καθορίζονται οι ουσίες, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης, συνταγογράφησης και διάθεσης των ουσιών αυτών από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς και ιατρούς».

Το ΚΚΕ απαίτησε την άμεση απόσυρση του άρθρου αυτού αναδεικνύοντας ότι πρόκειται για άκρως επικίνδυνη εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ