Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ντροπής συνέχεια..!

Δεν έχω καμιά πρόθεση να μπω στα χωράφια του Τηλέπαθου, αλλά οι καθημερινές προκλήσεις είναι τόσες πολλές, που κι άλλες δυο σελίδες ν' αφιέρωνε καθημερινά ο «Ριζοσπάστης» δε θα έφταναν.

Κατενθουσιασμένη, λοιπόν, η κυρία που παρουσίαζε ένα δελτίο ειδήσεων σε μεγάλο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι: «Μα είναι πολύ ρομαντικό το πέρασμα νυχτιάτικα του Δούναβη με βάρκα από τον Πάσσαρη. Τρομερό παιδί... ε; Παρά την ηλικία του...». Λοιπόν, κυρία μου, αν ήμουνα μικρός και άκουγα αυτά που είπατε, θα ήθελα μια μέρα να γίνω Πάσσαρης, όπως κάποτε ήθελα να γίνω Ζορό ή Ρομπέν των Δασών.

Δε φτάνει λοιπόν που τα κανάλια γενικά μας έχουν γεμίσει με μπούρδες και εμετικά σκουπίδια πάσης φύσεως. Δε φτάνει που διαστρεβλώνουν, παραπληροφορούν και αποπροσανατολίζουν τη συνείδηση και την αισθητική του λαού με γαργαλητά στο υπογάστριο, αηδία και άλλα φτηνά κατασκευάσματα. Δε φτάνει που αποσιωπούν τα σημαντικά και προβάλλουν τ' ασήμαντα, αλλά παραποιούν και διαστρέφουν έννοιες και αξίες ανάλογα τις ανάγκες τους, με γνώμονα πάντοτε την ακροαματικότητα και το κέρδος.

Ετσι, όταν παρουσιάζουν «ειδήσεις», εννοούν αίμα, έγκλημα, ληστείες, ροζ σκάνδαλα, πασαρέλα και ηδονοβλεψία. Και κάπου στο τέλος, εάν έχεις υπομονή, μαθαίνεις και κανένα νέο.

Μετά προχωράμε σε κάτι φτηνοπαραγωγές που αποκαλούν σίριαλ ή σαπουνόπερες. Εκεί να δεις ανοησία, κιτσαρία και κακογουστιά (Οι κάποιες εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Εκεί να απολαύσεις... χιούμορ, «υψηλής» ποιότητας τέχνη και κέντημα υποκριτικής «δημιουργίας». Εκεί να θαυμάσεις σούπερ παίξιμο, εκεί να δεις μελό, με το δάκρυ κορόμηλο. Εκεί χυδαιοποιείται ο όρος φάρσα ή κωμωδία. Εκεί γίνεται αλαλούμ και μας τα παρουσιάζουν μ' ένα καμάρι και με μια περηφάνια, λες και αποτείνονται σε κάφρους. Στον «Μεγάλο Αδελφό» ΔΕ Θ' ΑΝΑΦΕΡΘΩ... Απαξιώ..!

Βέβαια, μέσα σε όλα τα «σκουπίδια» - μη σας φανεί παράξενο - υπήρχε και κάτι καλό. Υπήρχε αυτό που έκανε συντροφιά στον φτωχό μεροκαματιάρη, στον ξωμάχο, στον καθηλωμένο σε αναπηρική καρέκλα, στον ασθενή, σ' αυτόν που ζητούσε κάποια αναψυχή - και είναι η συντριπτική πλειοψηφία - που δεν είχαν τα κότσια, το χρόνο ή το χρήμα να τρέχουν στα γήπεδα. Κι αυτό ήταν οι αθλητικές συναντήσεις. Τώρα δυστυχώς πάνε κι αυτές, χαθήκανε. Τους (μας) το στέρησαν. Εκτός κάποιων εξαιρέσεων, όπως το Τσάμπιονς Λιγκ ή κάποια παιχνίδια της «Εθνικούλας μας» στην ΕΤ-1. Μέχρι να μπει και σ' αυτά η ανάλογη «συνδρομή»...

Τώρα αν θέλεις να δεις αγώνα πρέπει να πληρώσεις και δεν ξέρεις ποιο να πρωτοπληρώσεις. Εχουν μαζευτεί πολλά συνδρομητικά κανάλια: ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΟΡ 1, ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΟΡ 2, ΝΟΒΑ, ΑΛΦΑ ΣΠΟΡ 1, ΑΛΦΑ ΣΠΟΡ 2. Μήπως είναι κανένα που μου διαφεύγει..;

Μη μου πείτε πως αυτό δεν είναι ξεφτίλα; Δεν είναι ντροπή;


Β. Λ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ