Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Πιο δυναμικά, πιο θαρρετά στη νεολαία

«Πιο δυναμικά, πιο θαρρετά στη νεολαία» κατέληξαν όλοι οι αντιπρόσωποι στη 12η Συνδιάσκεψη Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου & Νησιών της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα την Κυριακή 9 Δεκέμβρη, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, που πήγαζε από την κουβέντα που αναπτύχθηκε, την πλούσια δράση, τα σοβαρά αποτελέσματα που μετράει η Οργάνωση. Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Γεράσιμο Αραβανή, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, του Γραφείου Περιοχής Δυτ. Πελ/σου & Νησιών, με επικεφαλής τη Γραμματέα του και μέλος της ΚΕ Λουίζα Ράζου, καθώς και πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η απόφαση της Συνδιάσκεψης στάθηκε στη δράση που θα πρέπει να αναπτύξει η Οργάνωση, αλλά και στο πώς - ξεπερνώντας τις αδυναμίες της - θα αναδείξει μια Οργάνωση ακόμα πιο ικανή. Με προσανατολισμό να αναπτυχθούν ΟΛΑ τα μέτωπα πάλης στο κίνημα της νεολαίας και την αλλαγή της κατάστασης που επικρατεί στους νεολαιίστικους φορείς. Μπήκαν στόχοι για ακόμη πιο πλατιά συσπείρωση, αναδεικνύοντας σε πλατιά τμήματα της νεολαίας το ΕΝΙΑΙΟ της σημερινής επίθεσης.

Η απόφαση στάθηκε στη δουλιά με την ΟΒ, αλλά και την καθημερινή δράση της ΚΝΕ στους χώρους όπου δρα η νεολαία.

Από όλους τονίστηκε η ανάγκη για ΚΝΕ ακόμα πιο γερή και πιο μαζική. Ο υπερδιπλασιασμός της Οργάνωσης από την προηγούμενη Συνδιάσκεψη και ο τετραπλασιασμός της από το 7ο Συνέδριο δείχνει ότι η ανάπτυξη της ΚΝΕ δεν έχει οροφή. Καταλήχθηκε έτσι ο στόχος του διπλασιασμού της Οργάνωσης.

Με την πλούσια κουβέντα που αναπτύχθηκε μεταφέρθηκε η εμπειρία από τη νεολαία.«Το πρωί δουλεύουμε κάτω από άθλιες συνθήκες με το φόβο της απόλυσης και το βράδυ τρέχουμε στο σχολείο παίρνοντας μια υποβαθμισμένη μόρφωση», είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, μεταφέροντας και την αγωνιστική διάθεση που επικρατεί στους νυχτερινούς μαθητές. Τονίστηκε η ορμητική ανάπτυξη της Οργάνωσης, η αναγνώρισή της από πλατιά τμήματα της νεολαίας.


Αναφορά έγινε στο ότι τα σχολεία θα πρέπει να γίνουν εστίες αγώνα και ότι προβάλλει η ανάγκη της έντασης της ιδεολογικής αντεπίθεσης της ΚΝΕ, αφού ο αντίπαλος έχει εξαπολύσει μεγάλη επίθεση συνολικά στα δικαιώματα της νεολαίας.

Από τη Συνδιάσκεψη εκλέχτηκε το νέο Συμβούλιο Περιοχής, που στην πρώτη του συνεδρίαση εξέλεξε Γραμματέα το Δημήτρη Σαρρή.

Με το τιμημένο ΚΚΕ στη δράση

Στις εργασίες της Συνδιάσκεψης παρενέβη ο Γεράσιμος Αραβανής, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, που ξεκίνησε λέγοντας: «Μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα, να βελτιώσουμε τη δουλιά μας με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα». Στην τοποθέτησή του στάθηκε στο ρόλο που καλείται να παίξει πλέον η Οργάνωση στο κίνημα της νεολαίας, αλλά και για τα νέα καθήκοντα της Οργάνωσης. Ο Γερ. Αραβανής τόνισε: «καλούμαστε να μεταφέρουμε στη νεολαία τα βασικά σημεία των αποφάσεων του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και του 8ου της ΚΝΕ στη νεολαία, κερδίζοντας κόσμο με την πολιτική του ΚΚΕ, συμβάλλοντας στο να πάρει η νεολαία τη θέση της στο Μέτωπο».

Στη Συνδιάσκεψη παρενέβη και ο Κύριλλος Παπασταύρου, εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ, ενισχύοντας την κουβέντα και τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ