Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Χρόνια τώρα ρυθμίζουν την πολιτική ζωή του τόπου

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Θεοχαράτου για τον Χαρίλαο Φλωράκη, μεταξύ του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ και δημοσιογράφων διημείφθη ο παρακάτω διάλογος:

- Δημοσιογράφος: Κάτι για CIA ακούστηκε τελευταία.

- Χ.Φ. Γιατί, έχετε εσείς κανένα ερώτημα σ' αυτό; Αλίμονό σας, άμα δεν έχετε συνειδητοποιήσει τι γίνεται. Τώρα είναι η CIA; Χρόνια τώρα. Πότε η Ιντέλιντζες Σέρβις, πότε η CIA, τότε άλλες ξένες υπηρεσίες να ρυθμίζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Δηλαδή τι καινούριο υπάρχει;

- Δημοσιογράφος: Είναι για το σχέδιο να βγει η ΝΔ στην εξουσία.

- Χ.Φ. Ακούστε. Σχέδια κάνουν πολλά. Σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τα συμφέροντά τους, οργανώνουν και το αντίστοιχο σχέδιο και χρησιμοποιούν υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες είναι αυτές που τα προωθούν μέσω των ΜΜΕ, μέσω των επιχειρηματικών μέσων, μιας σειράς παραγόντων.

- Δημοσιογράφος: Γνωρίζατε το '89 ότι είχαν σχέδιο να ανατρέψουν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ;

- Χ.Φ. Οχι δεν ξέρω. Οχι. Αλλά δεν είναι τίποτα καινούριο. Εχουμε δυστυχώς, τώρα πόσα χρόνια το δικομματισμό, πότε ο ένας και πότε ο άλλος και είναι φυσικό ο ένας να θέλει να ανατρέψει τον άλλο, για να πάρει την κυβερνητική εξουσία. Και φροντίστε να λήξει αυτή η υπόθεση. Θα μου πείτε πώς θα λήξει; Μπορεί να λήξει, να πάνε σε κυβερνήσεις συνασπισμού. Μια φτερούγα από δω, μια φτερούγα από κει να γίνουν κυβερνήσεις.

- Δημοσιογράφος: Μεταξύ ποιων;

- Χ.Φ. Μεταξύ όλων. Μεταξύ εκείνων που θα συμφωνήσουν στο πρόγραμμα. Τι είναι το θετικό στις περιπτώσεις αυτές; Εφόσον θα υπάρχει συνασπισμός, συνεργασία, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κάποιο συμβιβασμό.

- Δημοσιογράφος: Κι όταν δεν έχουν προγραμματικές συγκλίσεις.

- Χ.Φ. Εκλογές. Γιατί μας πειράζει αυτό;

- Δημοσιογράφος: Να ξεκινήσει διάλογος μήπως υπάρξει συμφωνία;

- Χ.Φ. Βεβαίως.

- Δημοσιογράφος: Φυσικά των προοδευτικών δυνάμεων.

- Χ.Φ. Ασε μωρέ. Ολων τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ