Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δίκη Γ. Μανδίκου με μηνυτή τον Ε. Γιαννόπουλο

Αρχισε χτες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η δίκη του αντιστασιακού και συγγραφέα Γιώργου Μανδίκου, ο οποίος κατηγορείται για «συκοφαντική δυσφήμιση» εις βάρος του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Γιαννόπουλου, επειδή στο βιβλίο του «Εγώ είμαι ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος» τον παρουσιάζει ως γερμανοτσολιά, επικαλούμενος τρία έγγραφα από το στρατιωτικό φάκελό του.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας, ο μηνυτής πρώην υπουργός, χαρακτήρισε ως «λιβελογράφημα» το συγκεκριμένο βιβλίο και υποστήριξε ότι «εντάσσεται σε συντονισμένη προσπάθεια ορισμένων» να τον πλήξουν πολιτικά και να αμφισβητήσουν την αντιστασιακή του δράση. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι ο κατηγορούμενος «πήρε τα πλαστά έγγραφα από τον Κεδίκογλου, καθώς και λεφτά» για να εκδώσει αυτό το βιβλίο. Αναγνώρισε, ωστόσο, στον Γ. Μανδίκο ότι «είναι αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ» και πρόσθεσε πως «όταν τα χάλασε με το ΠΑΣΟΚ» και αυτός δεν έκανε το ίδιο, έγραψε το βιβλίο για να τον θέσει «εκτός Βουλής». «Εγώ - συνέχισε - έμεινα εκτός κυβερνήσεως, παραιτήθηκα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, μέχρι να ξεκαθαριστεί αυτή η υπόθεση, για να υπερασπιστώ το αίμα που έχυσε ο ελληνικός λαός στην Εθνική Αντίσταση και τη δική μου αγωνιστική ιστορία».

Σε όλη τη διάρκεια της χτεσινής διαδικασίας ο Ευάγγ. Γιαννόπουλος είχε έντονους διαξιφισμούς με το συνήγορο του κατηγορουμένου συγγραφέα, Ν. Αθανασόπουλο (πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ), τον οποίο αποκάλεσε «ψευτοεισαγγελέα» (είχε υπηρετήσει και ως εισαγγελέας) και «καλαμπόκι» (λόγω της υπόθεσης του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, για την οποία είχε παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο). Στις ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης ο κ. Γιαννόπουλος απαντούσε εν θερμώ «ρωτάς βλακείες», «λες κουταμάρες», «έχω απαντήσει», «δε θα μου μάθεις εσύ τη Δικονομία» κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ