Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Βρυξέλλες

Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Βρυξέλλες. Μια αλυσίδα αντίστασης για τα ασφαλιστικά κοινωνικά δικαιώματα, ενάντια στον πόλεμο, στην κρατική τρομοκρατία, συγκροτήθηκε χτες, για να στείλει ξεκάθαρο το μήνυμα του αγώνα. Παρά το σφοδρό ψύχος, ο λαός με τη μαζική παρουσία του έστειλε σαφές το μήνυμα πως δεν ξεχνά τα δεινά που σπέρνουν σε όλο τον κόσμο οι ιμπεριαλιστές, πως συνεχίζει και κλιμακώνει τον αγώνα. Πολύμορφα, πρωτότυπα, μέσα στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Χτες το απόγευμα τέτοιες λαϊκές εκδηλώσεις στήθηκαν στα Προπύλαια και σε συνέχεια στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα. Πήραν τη σκυτάλη από τη χτεσινο-μεσημεριανή διαδήλωση στις Βρυξέλλες και την παρέδωσαν ξανά εκεί, όπου το βράδυ γινόταν το μεγάλο συλλαλητήριο για τους απολυμένους της Σαμπένα. Ταυτόχρονα έστελναν αγωνιστικό χαιρετισμό στη Θεσσαλονίκη, όπου ήδη είχε αρχίσει η αντιιμπεριαλιστική ολονυχτία.

Δυναμικά, μαζικά, μαχητικά, ο αγωνιζόμενος λαός διαδήλωσε ενάντια στα νέα αυταρχικά, κατασταλτικά μέτρα που προωθούνται σε ΕΕ και Ελλάδα. Εκφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στην παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικός.



ΣΕΛ.  10   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ