Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Παραμένει και σήμερα στην πρώτη γραμμή

Σε δήλωσή της για το βιβλίο του Χρήστου Θεοχαράτου «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ», η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε:

«Το βιβλίο του Χρήστου Θεοχαράτου για τον Χ. Φλωράκη αποτελεί πολιτική συνεισφορά σε όλους, ιδιαίτερα στη νέα γενιά, γιατί με αντικειμενικά, αδιάσειστα στοιχεία και με τεκμηριωμένα επιχειρήματα αποκαθιστά την αλήθεια για ζητήματα κρίσιμα της ιστορίας του τόπου μας, την ιστορία του λαϊκού κινήματος. Ζητήματα, τα οποία δυστυχώς διαστρέφονται ακόμη μέσα από την επίσημη παιδεία από τα επίσημα ιστορικά βιβλία.

Η ιστορία δεν μπορεί να κοιτάζεται μόνο από μία ματιά. Εχει πολλές πλευρές που κανείς πρέπει να τις προσεγγίσει. Και νομίζουμε ότι αντικειμενικότητα είναι να προσεγγίζεται μέσα από πολλές απόψεις και στο κάτω κάτω ο απλός άνθρωπος ας αποφασίσει ποια απ' όλες θα υιοθετήσει.

Δεύτερη μεγάλη προσφορά είναι ότι απομυθοποιεί πρόσωπα, τα οποία έχουν αναγορευτεί σε εθνικούς ήρωες, σε εθνικούς ηγέτες και οι οποίοι στην πραγματικότητα ήταν πολύτιμοι, χρήσιμοι, ήρωες και ηγέτες, ορισμένων, όμως συγκεκριμένων ταξικών συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης και του ξένου παράγοντα, όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Με αυτή την έννοια το βιβλίο αποτελεί μεγάλη προσφορά και ταυτόχρονα κάνει κάτι για το οποίο και εμείς είμαστε υπερήφανοι. Αποδεικνύει και μέσα από τη ματιά του Χρήστου Θεοχαράτου, ότι η ιστορία του ΚΚΕ και του κινήματος, αλλά ιδιαίτερα του ΚΚΕ, είναι αδιάσπαστα δεμένη με την προσωπική συμβολή και προσφορά του Χαρίλαου Φλωράκη, που παραμένει ως και σήμερα στην πρώτη γραμμή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ