Τετάρτη 1 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κανένας εφησυχασμός μετά τις νέες οδηγίες για τις εστίες

Μετά την κατάκτηση που είχαν με τον συλλογικό οργανωμένο αγώνα τους οι οικότροφοι φοιτητές και την οδηγία του υπουργείου ότι μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές κατ' εξαίρεση οι εστίες εκεί που υπάρχει ανάγκη, οι Σύλλογοι Οικοτρόφων παραμένουν σε εγρήγορση διεκδικώντας όσα μέτρα είναι αναγκαία για την ασφαλή παραμονή τους.

Στη Θεσσαλονίκη, επαναλειτούργησε από τη Δευτέρα η σίτιση στο εστιατόριο της Α' Εστίας που είχε διακοπεί, ενώ τη δράση της συνεχίζει και η ομάδα αλληλεγγύης του Συλλόγου Οικοτρόφων που συγκροτήθηκε για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για όποιον εστιακό το χρειάζεται, για να βοηθούν όποιον ανήκει σε ευπαθή ομάδα και βρίσκεται σε καραντίνα.

Στην Πάτρα, οι οικότροφοι φοιτητές που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν στεγάστηκαν σε ξενοδοχείο του Ρίου, ωστόσο προβλήματα υπήρξαν με τη σίτισή τους που είχε διακοπεί εδώ και μια βδομάδα και ο Σύλλογος Οικοτρόφων με διαρκείς παρεμβάσεις απαίτησε αυτή να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα, όπως και να διασφαλιστούν αντισηπτικά στους νέους κοινόχρηστους χώρους διαμονής των φοιτητών.

Στην Ξάνθη, οι οικότροφοι φοιτητές συνεχίζουν να γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ των μελών της διοίκησης, καθώς προφορικά πήραν οδηγίες να κάνουν αίτηση για να παραμείνουν στις εστίες όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν και την ίδια στιγμή όλοι οι οικότροφοι έλαβαν mail που τους έγραφε ότι «επιβάλλεται να εγκαταλείψετε άμεσα τη Φοιτητική Εστία, προκειμένου να μεταβείτε στη μόνιμη κατοικία σας»... Ο Σύλλογος Οικοτρόφων και ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών της Ξάνθης εντείνουν τη δράση τους απαιτώντας να συνεχιστούν κανονικά η σίτιση και όλες οι παροχές στους φοιτητές που έχουν παραμείνει στην πόλη, να επανέλθουν η θέρμανση και το ζεστό νερό στις εστίες ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, να εξασφαλιστεί επαρκής καθαριότητα στα κτίρια κ.λπ.

Ανακοίνωση του ΜΑΣ

«Κανένας εφησυχασμός! Να υλοποιηθούν τώρα τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων!», καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), που με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σημειώνει σε σχόλιό της:

«Μετά από πολυήμερο αγώνα των εστιακών, τις κινητοποιήσεις των Συλλόγων Οικοτρόφων, τις παρεμβάσεις στις διοικήσεις και την αλληλεγγύη σωματείων εργαζομένων και της ΟΕΝΓΕ η κυβέρνηση αναγκάστηκε στις νέες οδηγίες που αφορούν τις εστίες να κάνει λόγο για κατ' εξαίρεση παραμονή φοιτητών στις εστίες.

Κανένας εφησυχασμός μπροστά σε αυτήν τη δέσμευση! Οι εργαζόμενοι φοιτητές κινδυνεύουν να βρεθούν και πάλι ξεκρέμαστοι σε νέα πιθανή οδηγία για εκκένωση, ενδεχόμενο που μένει ανοιχτό στις μέχρι τώρα οδηγίες. Δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα των φοιτητών για αύξηση της χρηματοδότησης για τις εστίες και τα πανεπιστήμια ώστε να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, να αναβαθμιστούν οι υποδομές, να καλυφθούν κενά και ελλείψεις.

Τώρα να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις των Συλλόγων ώστε υπουργείο και διοικήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να σταματήσει ο εκβιασμός για διακοπή σίτισης, νερού, ρεύματος και των όποιων παροχών στις εστίες. Να πραγματοποιούνται σταθερά οι αναγκαίες απολυμάνσεις. Πρόσληψη προσωπικού με πλήρη δικαιώματα για την καθαριότητα και τη φύλαξη. Εργαζόμενοι και φοιτητές να εφοδιαστούν με τα αναγκαία ατομικά είδη για την προφύλαξή τους. Να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματα των Σωματείων των υγειονομικών. Αμεσες προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία και επίταξη του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ