Τετάρτη 1 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΘΗΝΑ
Απαράδεκτη επίθεση σε ηλικιωμένο από δημοτικό αστυνομικό

Παρέμβαση από το Συνδικάτο ΟΤΑ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Το κεφαλοκλείδωμα στον ηλικιωμένο...
Το κεφαλοκλείδωμα στον ηλικιωμένο...
Επίθεση δέχτηκε χτες ηλικιωμένος από δημοτικό αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια ελέγχου για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, σε μια απαράδεκτη συμπεριφορά, αποτέλεσμα της εκχώρησης κατασταλτικού ρόλου σε δημοτικούς υπαλλήλους. Συγκεκριμένα, σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, φαίνεται ένας από τους ...«νταήδες» αστυνομικούς να πιάνει με κεφαλοκλείδωμα τον ηλικιωμένο, να τον σπρώχνει και να του ουρλιάζει, ενώ δίπλα του υπάρχουν και άλλοι υπάλληλοι, που απλά παρακολουθούν την απαράδεκτη και άθλια επίθεση. Αιτία γι' αυτήν τη συμπεριφορά ήταν το γεγονός ότι ο ηλικιωμένος που επέβαινε σε τρόλεϊ, δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα για τη μετακίνησή του και επειδή έριξε κάτω το μπλοκ με τις κλήσεις...

Την επίθεση στον ηλικιωμένο καταδικάζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ενώ προσπάθησε να επικοινωνήσει και με τον δήμαρχο, προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό και να τον καλέσει να πάρει μέτρα για να μην υπάρξουν παρόμοια φαινόμενα.

«Είναι απαράδεκτο, στο φως της ημέρας, στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, με την παρουσία κι άλλων δημοτικών αστυνομικών, να χρησιμοποιούνται τέτοια μέσα, που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό κίνδυνο στην υγεία του ηλικιωμένου», αναφέρει το Συνδικάτο και προσθέτει ότι το δικαίωμα στον δημοτικό αστυνομικό να σηκώνει χέρι «το έδωσε η κυβέρνηση, που θέλει τη δημοτική αστυνομία ως κατασταλτικό μηχανισμό. Η απαράδεκτη συμπεριφορά του δημοτικού αστυνόμου είναι αποτέλεσμα της πολιτικής εκχώρησης κατασταλτικών και αστυνομικών αρμοδιοτήτων σε δημοτικούς υπαλλήλους, που έδωσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές της Αθήνας».

Σημειώνει ότι αυτή η εξέλιξη «συνεχώς θα γεννάει τέτοια ζητήματα, τα όποια έχουμε καταγγείλει πολλές φορές στο παρελθόν. Είναι ξεκάθαρο πως η μόνη λύση είναι η μετατροπή της δημοτικής αστυνομίας σε ελεγκτική υπηρεσία υπό τον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς καμία αστυνομική ή κατασταλτική αρμοδιότητα».

Το Συνδικάτο ξεκαθαρίζει τέλος ότι «η συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που δουλεύουν στους δήμους. Εργαζόμαστε σε δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα σήμερα, εκτεθειμένοι σε μία σειρά από σοβαρούς κινδύνους. Είναι αναγκαίο άμεσα να ξεκαθαριστεί από κυβέρνηση και δημοτική αρχή ότι η δημοτική αστυνομία δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση κατασταλτικά».

  • Για την απαράδεκτη αυτή επίθεση, παρέμβαση έκανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στον αντιδήμαρχο Αθηναίων Β. Κορομάντζο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ