Τετάρτη 1 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ανάγκη να συνεχιστεί η αιμοδοσία

Λόγω της πανδημίας οι μονάδες αίματος που συλλέγονται έχουν μειωθεί κατά 40%, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Ως αποτέλεσμα, τίθενται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή πολλών, κυρίως χρόνιων, ασθενών που έχουν συνεχή ανάγκη για μετάγγιση, και όλες οι έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις.

Με βάση τα παραπάνω, υπογραμμίζεται η ανάγκη να συνεχιστεί η αιμοδοσία, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα όπως αυτά της γρίπης, είτε τα ίδια είτε οι οικείοι τους, θα πρέπει να αποφύγουν να δώσουν αίμα για τέσσερις βδομάδες μετά το τέλος των συμπτωμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ΔΕΥΑ και Επισιτισμού - Τουρισμού Μεσσηνίας συνεχίζουν καθημερινά τη διεξαγωγή εθελοντικής αιμοδοσίας από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στο ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας (πύλη παλαιού στρατοπέδου, ανατολικό κέντρο).

Επιπλέον, με ευθύνη του Εθνικού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία αύριο Πέμπτη (10 π.μ. - 3 μ.μ.) στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (είσοδος από Βασ. Σοφίας), με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών. Για την αποφυγή συνωστισμού οι αιμοδότες καλούνται να κλείσουν τηλεφωνικό ραντεβού στο τηλ. 210.72.86.324.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ