Τετάρτη 1 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Ανέκαμψε ο αριθμός κρουσμάτων και νεκρών

«Καταστροφή» χαρακτηρίζουν οι υγειονομικοί τις συνθήκες νοσηλείας στο εκθεσιακό κέντρο που μετατράπηκε σε «νοσοκομείο κορονοϊού»

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Ανάκαμψη σημειώθηκε χτες στον αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ισπανία, μετά από λίγες μέρες όπου είχε σημειωθεί πτωτική τάση. Ετσι, σύμφωνα με τα χτεσινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας 849 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες και συνολικά ο αριθμός των νεκρών της πανδημίας ανήλθε σε πάνω από 8.200.

Επίσης, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 11% το τελευταίο 24ωρο (9.222 περισσότερα από την προηγούμενη μέρα), μετά από πέντε μέρες επιβράδυνσης. Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ισπανία - όπου διεξάγονται λίγα διαγνωστικά τεστ - έφταναν χτες τα 94.417. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ παραμένουν 5.600, με τις ΜΕΘ να έχουν φτάσει «στα όριά τους», όπως παραδέχτηκε το υπουργείο Υγείας.

Υγειονομικοί και συνδικάτα περιγράφουν τις συνθήκες που επικρατούν στο αυτοσχέδιο νοσοκομείο που κατασκευάστηκε σε εκθεσιακό χώρο (Ifema) κοντά στη Μαδρίτη ως «καταστροφή». «Υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μόλυνσης απ' ό,τι πιθανότητες να θεραπευτεί κανείς σε αυτήν την κατάσταση», σημειώνουν μιλώντας στην «El Pais».

Οι ασθενείς είναι συνωστισμένοι και οι εικόνες μοιάζουν με σκηνικό πολέμου, καθώς η απόσταση ανάμεσα στα κρεβάτια είναι πολύ μικρή (μικρότερη από δύο μέτρα, όπως απαιτείται), υπάρχει μία τουαλέτα για όλους τους ασθενείς, οι οποίοι είχαν 13 μέρες να κάνουν ντους μέχρι να εγκατασταθεί ένα την περασμένη Παρασκευή. Δεν υπήρχαν καν σταντ για τους ορούς και τους στήριζαν σε σκούπες!

Καταγγελίες έγιναν την Κυριακή από την εργατική συνομοσπονδία της χώρας, CCOO (Εργατικές Επιτροπές), ότι δεν τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας και ότι οι συνθήκες εργασίας των υγειονομικών είναι «ντροπιαστικές», καθώς τυλίγονται με σακούλες σκουπιδιών για να προστατευτούν. Επίσης, στα αποδυτήρια και στις αίθουσες αναμονής δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα αποφυγής μετάδοσης του ιού.

Μέχρι τώρα το νοσοκομείο λειτουργεί με εθελοντές, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες πολλοί σκέφτονται να τα παρατήσουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ