Τετάρτη 1 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Επ' αόριστον «κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.--

Το ουγγρικό κοινοβούλιο ενέκρινε προχτές νομοσχέδιο που επιτρέπει στην εθνικιστική κυβέρνηση της χώρας να παρατείνει επ' αόριστον την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κοινοβουλίου, στο όνομα της αντιμετώπισης της επιδημίας.

Στο πλαίσιο του έκτακτου καθεστώτος, η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπαν θα μπορεί να αναστέλλει την ισχύ των νόμων μέσω διαταγμάτων και να εισάγει έκτακτα μέτρα μέσω κυβερνητικών εγκυκλίων, με το πρόσχημα της διασφάλισης της υγείας, της προσωπικής και υλικής ασφάλειας των πολιτών, αλλά και της οικονομίας.

Ο Ζόλταν Κόβακς, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, επέμεινε χτες ότι το νομοσχέδιο είναι περιορισμένο χρονικά από τη δυνατότητα ανάκλησής του από το κοινοβούλιο και από την ίδια την επιδημία, η οποία «κάποια μέρα θα τελειώσει, ας ελπίσουμε»...

Η ΕΕ και ο ΟΗΕ αντέδρασαν στην κυβερνητική απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την αντιδημοκρατική, αν και η ...«ευαισθησία» τους είναι τουλάχιστον επιλεκτική, καθώς συνειδητά δεν έχουν πει κουβέντα για την απαγόρευση κομμουνιστικών συμβόλων και ιδεών στην Ουγγαρία και σε άλλες χώρες, όπου οι αντιδραστικές κυβερνήσεις έχουν φτάσει στο σημείο να ορθώνουν μνημεία υπέρ των SS και συνολικά των ναζί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ