Τετάρτη 1 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αυστηροποιεί τους περιορισμούς στο όνομα της «ατομικής ευθύνης»

Την ευθύνη στους συνταξιούχους επειδή πήγαν στα ATM των τραπεζών να πάρουν τη σύνταξή τους έριξε χτες η κυβέρνηση, διά στόματος υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, στη λογική της «ατομικής ευθύνης»! Ο τελευταίος χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός του συνωστισμού έξω από τις τράπεζες, για τον οποίο βέβαια την ευθύνη έχουν η κυβέρνηση και τα καταστήματα και όχι όσοι είναι υποχρεωμένοι να στέκονται στις ουρές.

Ολα αυτά ενώ η κυβέρνηση ήξερε ότι αυτές τις μέρες πληρώνονται οι συντάξεις και δεν επέβαλε κανένα μέτρο στις τράπεζες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων και όσων ακόμα υποχρεούνται να συναλλάσσονται με τις τράπεζες για χρέη, δάνεια, λογαριασμούς κ.τ.λ.

Οπως σχολιάζει το «Αγωνιστικό Μέτωπο» στην ΟΤΟΕ, που είχε έγκαιρα αναδείξει το θέμα, «γιατί δεν μπορούσαν τα ΕΛΤΑ να αναλάβουν να μοιράσουν τις συντάξεις αυτόν το μήνα και όσο διαρκεί η πανδημία όπως παλιά; Για να μη χάσουν τα λεφτά οι τραπεζίτες; Για να εξασφαλίσουν οι τράπεζες μαζί με τις πληρωμές των συντάξεων να γίνουν και οι πληρωμές στους λογαριασμούς του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, στις δόσεις των δανείων και άλλων υποχρεώσεων που κάνουν αυτόματα η πλειοψηφία των συνταξιούχων, όταν παίρνουν στα χέρια τους το πενιχρό τους εισόδημα και να εξασφαλιστούν οι ανάλογες προμήθειες των τραπεζών;

Την ίδια στιγμή στέλνουν το λαό στην ηλεκτρονική τραπεζική, σε συνθήκες όπου το εισόδημα των φτωχών εργατικών και λαϊκών στρωμάτων "αιμορραγεί", για να πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ σε προμήθειες για όλες τις απαραίτητες συναλλαγές (π.χ. πληρωμές τιμολογίων πρώην ΔΕΚΟ, μεταφορά άκρως αναγκαίων ποσών σε φοιτητές, στρατιώτες κ.ο.κ.)».

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση αξιοποίησε και αυτές τις εικόνες συγχρωτισμού για να αναγγείλει νέα αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού της κίνησης, όπως επιβεβαίωσε χτες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».

Χτες, επίσης, ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί, με συγκεκριμένες εξαιρέσεις, σε πέντε δήμους για 15 μέρες, λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου. Πρόκειται για τους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης. Τέλος, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας δύο λαϊκών αγορών στον δήμο Ιλίου γιατί παραβίαζαν τους όρους. Σε εφαρμογή τέθηκε εξάλλου από χτες στη Θεσσαλονίκη η απαγόρευση της κίνησης των πολιτών στη Νέα Παραλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ