Τετάρτη 1 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Οι ευθύνες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την υποχρηματοδότηση της Υγείας δεν κρύβονται από κινήσεις εντυπωσιασμού

Συνεχίστηκε και χτες ο υποκριτικός «κουρνιαχτός» της κυβέρνησης ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τις βουλευτικές αποζημιώσεις, μετά και τα προχτεσινά καλέσματα του πρωθυπουργού, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, στους βουλευτές να καταθέσουν το 50% του μισθού τους για τους επόμενους μήνες στο ταμείο για τα μέτρα για την πανδημία, «κουρνιαχτός» που στόχο έχει να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες των δυο, όπως και συνολικά όλων των αστικών κυβερνήσεων, για τη «γύμνια» στο σύστημα Υγείας, αλλά και τη σταθερή τους άρνηση να αποδεχτούν τις προτάσεις του ΚΚΕ για δραστική και μόνιμη μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων.

Για το θέμα, σε δήλωσή του χτες από τη Βουλή, σχετικά με τις προτάσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των μισθών των βουλευτών και των κρατικών αξιωματούχων προς ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορονοϊού, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ανέφερε:

«Πίσω από τις κινήσεις εντυπωσιασμού δεν μπορούν να κρυφτούν οι διαχρονικές τους ευθύνες για την υποχρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας. Η πάγια θέση του ΚΚΕ είναι η δραστική μείωση των μισθών των βουλευτών και των υπόλοιπων κρατικών αξιωματούχων, η κατάργηση της αποζημίωσης για συμμετοχή στις Επιτροπές και διαφόρων άλλων προνομίων που έχουν οι βουλευτές.

Αυτή η θέση ισχύει και σήμερα, που σε αυτές τις συνθήκες δοκιμάζεται η λαϊκή οικογένεια και από τις επιπτώσεις της πανδημίας, αλλά και από τα μέτρα κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας».

Σε ερώτηση τι θα κάνει το ΚΚΕ αν τεθεί το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων των κομμάτων στη Βουλή, ο Ν. Καραθανασόπουλος απάντησε λέγοντας ότι «στη Διάσκεψη θα καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ