Πέμπτη 2 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας

Απαιτούν να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την τηλεκπαίδευση

RIZOSPASTIS

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί απαιτούν να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την τηλεκπαίδευση, υπογράφοντας κείμενο διαμαρτυρίας, το οποίο αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ολιγομελής αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών σωματείων που στηρίζουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη, στις 11 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, για να επιδώσει το κείμενο διαμαρτυρίας και τις χιλιάδες υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν και συνυπογράφουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ: Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης», Περάματος - Κερατσινίου «Ν. Πλουμπίδης», Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Ηλιούπολης «Μιχάλης Παπαμαύρος», Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης», Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης», Λευκάδας, Ικαρίας, οι ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και Λήμνου - Αγ. Ευστρατίου, καθώς και η Ενωση Φιλολόγων νομού Ηρακλείου. Κάλεσμα στήριξης απευθύνει και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών. Να σημειωθεί ότι μέχρι χτες το απόγευμα είχαν συγκεντρωθεί κοντά στις 4.500 υπογραφές.

«Δίνουμε τη μάχη με όλα τα μέσα για τη μόρφωση των παιδιών μας», σημειώνεται στο κείμενο των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα απαιτούν από το υπουργείο να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τις διεκδικήσεις τους.

Συγκεκριμένα:

- Να εξασφαλιστούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέσα σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ώστε να συμμετέχουν ισότιμα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δωρεάν σύνδεση γρήγορου Ιντερνετ για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Εξασφάλιση Η/Υ για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τώρα να εξασφαλιστεί ένα δωρεάν tablet για κάθε μαθητή.

- Δημιουργία κεντρικής ομάδας τεχνικής υποστήριξης στο υπουργείο Παιδείας, στελεχωμένη με όλο το αναγκαίο προσωπικό, που θα λειτουργεί μέσω διαδικτύου ή με δωρεάν τηλεφωνική γραμμή και θα στηρίζει τους εκπαιδευτικούς σε σταθερή βάση.

- Δημιουργία Κεντρικής Ψηφιακής Πλατφόρμας Διδακτικού Υλικού από το υπουργείο, στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί και θα περιλαμβάνει δραστηριότητες και υλικό για όλες τις ηλικίες.

- Λειτουργία εκπαιδευτικών καναλιών, που θα προβάλλουν προγράμματα ειδικά για μαθητές όλων των ηλικιών και θα περιλαμβάνουν ταινίες, ντοκιμαντέρ, ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, που θα σχετίζονται με τα σχολικά αντικείμενα και με τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

- Μέσω της δημόσιας τηλεόρασης και με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, να προβάλλονται καθημερινά ειδικές ενημερωτικές εκπομπές με την παρουσία εκπαιδευτικών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, ώστε να στηριχθούν οι γονείς στη διαχείριση των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουν οι ίδιοι και τα παιδιά.

- Να δοθεί ξεκάθαρη οδηγία από το υπουργείο, με βάση τα παραπάνω προβλήματα, ότι εναλλακτικά και βοηθητικά μπορούν να αξιοποιηθούν και άλλα μέσα, π.χ. ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ιστοσελίδες σχολικών μονάδων κ.ά., στην προσπάθεια των συναδέλφων να στηρίξουν τους μαθητές.

- Εδώ και τώρα έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στην Παιδεία, ώστε όλες οι σχολικές μονάδες, όλα τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να έχουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ