Πέμπτη 2 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Σε καραντίνα η συνδικαλιστική δράση με κυβερνητικές πλάτες

Αποκαλυπτική καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ για τις εργοδοτικές μεθοδεύσεις στα «Praktiker»

Η απάντηση της εργοδοσίας των «Praktiker» στο αίτημα για συνάντηση με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας του σωματείου
Η απάντηση της εργοδοσίας των «Praktiker» στο αίτημα για συνάντηση με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας του σωματείου
Αποφασισμένοι να βάλουν στο «γύψο» τη συνδικαλιστική δράση, με χρήση των ΠΝΠ της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, εμφανίζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, επιβεβαιώνοντας ότι αυτήν την περίοδο διαμορφώνουν όρους για ακόμα σκληρότερη επίθεση στους εργαζόμενους μετά την επιδημία.

Αυτό αποκαλύπτεται με την καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ για την εργοδοσία στην επιχείρηση «Praktiker», η οποία προσπαθεί να βάλει σε καραντίνα τη δράση του επιχειρησιακού σωματείου και της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία η επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας του σωματείου ζήτησε συνάντηση στο πλαίσιο της τρίμηνης τακτικής επαφής με την εργοδοσία, με θέμα τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων μπροστά στην πανδημία, καθώς η επιχείρηση παραμένει ανοιχτή με προσωπικό ασφαλείας σε πολλά καταστήματα και άλλες υπηρεσίες.

Η απάντηση της εργοδοσίας στο παραπάνω αίτημα, με ηλεκτρονικό μήνυμα που υπογράφει ο ίδιος ο διευθυντής εργατικού δυναμικού, ήταν προκλητική: Με το συγκεκριμένο μήνυμα ισχυρίζεται πως στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία «αναστέλλονται και όλες οι συνδικαλιστικές λειτουργίες» και συνεπώς «έχει ανασταλεί και η υποχρέωση λειτουργίας των μεικτών επιτροπών, όπως η Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας Εργασίας»!

Με τα παραπάνω, όπως καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία, η εργοδοσία ερμηνεύει την ΠΝΠ «ως λουκέτο και κλείσιμο των σωματείων, δηλαδή γύψο στη συνδικαλιστική δράση, σε διεκδικήσεις και αιτήματα».

Μάλιστα, «ενώ υπάρχει προσωπικό ασφαλείας σε καταστήματα και το e-shop, όπως και άλλες υπηρεσίες της επιχείρησης λειτουργούν χωρίς ανάσα», η εταιρεία «μας ενημερώνει και παράλληλα ομολογεί πως σε συνθήκες πανδημίας έχει ανασταλεί η λειτουργία των επιτροπών υγείας (!) και ασφάλειας της εργασίας (!)».

«Η κυβέρνηση για αυτή την αισχρή ανακοίνωση-στάση της εργοδοσίας έχει μεγάλες ευθύνες!», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ, καθώς «με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έκανε άρση της απαγόρευσης πολιτικής επιστράτευσης και της επίταξη απεργών, δίνοντας αέρα στα πανιά της εργοδοσίας για να διαλύσει τα πάντα».

«Ενημερώνουμε τους κυρίους της εργοδοσίας πως η συνδικαλιστική δράση δεν μπαίνει στο γύψο, πως οι εργαζόμενοι σε συνθήκες πανδημίας δε θα γίνουν θύματα!», τονίζει η Γραμματεία και προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της επιχείρησης στον Ταύρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ