Πέμπτη 2 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δωράκια στους καναλάρχες με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

ΚΚΕ: Μόνο μια μέρα κράτησε η κυβερνητική προπαγάνδα

Την εξαίρεση των ιδιοκτητών καναλιών από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες αποφάσισε η κυβέρνηση, μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία εκδόθηκε τη Δευτέρα.

«Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ανακήρυξη του υπερθεματιστή σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 13 του ν. 4339/2015, καθεμία δε από τις επόμενες δόσεις καταβάλλεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου κάθε ημερολογιακού έτους, εξαιρουμένου του ημερολογιακού έτους 2020, εντός του οποίου δεν καταβάλλεται οιαδήποτε δόση», προβλέπεται στην ΠΝΠ. «Το υπολειπόμενο, κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας, ποσό τιμήματος κάθε άδειας καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή σε ισόποσες δόσεις», προστίθεται.

Επιπλέον, η ΠΝΠ προβλέπει ότι οι ιδιοκτήτες των έξι ιδιωτικών καναλιών «δεν πρόκειται να καταβάλουν οιαδήποτε δόση τιμήματος άδειας εντός του ημερολογιακού έτους 2020, το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ για κάθε άδεια που δεν θα αποδοθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θα επιμερισθεί αναλογικά στις επόμενες ετήσιες δόσεις που θα καταβάλλει έκαστος υπερθεματιστής και θα προσαυξάνει αναλογικά το ετησίως αποδιδόμενο στο ΕΣΡ ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ».

Χρήμα για το κεφάλαιο μαζεύει η κυβέρνηση

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την απαλλαγή των καναλαρχών απ' την ετήσια εισφορά τους: «Μόνο μία μέρα άντεξε η κυβερνητική προπαγάνδα με τους μισθούς των βουλευτών, που δήθεν θα πάνε για την υγεία του λαού! Αμέσως μετά ήρθε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση μαζεύει χρήματα κυρίως για το κεφάλαιο. Μετά τους ιδιώτες κλινικάρχες, τους οποίους η κυβέρνηση αρνήθηκε να επιτάξει, σειρά έχουν οι καναλάρχες, τους οποίους φροντίζει να απαλλάξει από την ετήσια - μειωμένη και αυτή - εισφορά που πληρώνουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντικομμουνισμός για να καλύψει τα «νέα δωράκια» στους καναλάρχες (2019-01-30 00:00:00.0)
Οριστικοποιήθηκαν οι τηλεοπτικές άδειες (2018-09-06 00:00:00.0)
Τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες (2017-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ