Πέμπτη 2 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Εκατοντάδες πανεπιστημιακοί και ερευνητές υπογράφουν το κάλεσμα αλληλεγγύης και διεκδίκησης

Πάνω από 450 είναι οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ερευνητές και νέοι επιστήμονες που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα - κείμενο υπογραφών που διακινείται εδώ και λίγες μέρες από συνδικαλιστές και άλλα μέλη και φίλους του ΚΚΕ από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται.

«Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ερευνητές και νέοι επιστήμονες θέτουμε τις δυνάμεις και τις γνώσεις μας στην υπηρεσία των αναγκών του λαού! Δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη, μαζί με τους υγειονομικούς και το λαό! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και τη διεκδίκηση!».

Σε αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης, παρέμβασης και διεκδίκησης έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής εκατοντάδες πανεπιστημιακοί και ερευνητές, ενώ ξεχωρίζει η ανταπόκριση δεκάδων Ελλήνων επιστημόνων από πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς του εξωτερικού.

Οπως σημειώνεται, «μπαίνουμε στην πρώτη γραμμή! Ενισχύουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των υγειονομικών!». Καλούν όσους δουλεύουν στις βιοϊατρικές επιστήμες να συμβάλουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους στις απαραίτητες ιατροδιαγνωστικές εξετάσεις και στους κάθε λογής ελέγχους και ό,τι άλλο χρειάζεται. Ακόμα, καλούν την πολιτεία να τους εντάξει άμεσα στον κρατικό σχεδιασμό και τις διοικήσεις των πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων να διαθέσουν όλες τις υποδομές των ιδρυμάτων που μπορούν να αξιοποιηθούν.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους φοιτητές και τους συναδέλφους μας!», δηλώνουν, διεκδικώντας μέτρα για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των σπουδών στα ιδρύματα.

«Μπαίνουμε στη μάχη με τη δουλειά και τις γνώσεις μας!», καλώντας να δώσουν τη μάχη της ενημέρωσης και της διαφώτισης του λαού.

«Απευθύνουμε σε όλους τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, ερευνητές, νέους επιστήμονες κάλεσμα αλληλεγγύης, συστράτευσης κι αγώνα, για να βγει ο λαός μας πιο δυνατός! Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Καλούμε όλους τους συλλογικούς φορείς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ακαδημαϊκής - ερευνητικής κοινότητας να μπουν μπροστά στην οργάνωση της συλλογικής μέριμνας και διεκδίκησης για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού!», σημειώνουν χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ