Πέμπτη 2 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προβληματισμός και όχι «ανακούφιση» από το κλείσιμο της Νέας Παραλίας

Ο συνωστισμός των καθαριστριών δεν απασχόλησε τη δημοτική αρχή και τα ΜΜΕ
Ο συνωστισμός των καθαριστριών δεν απασχόλησε τη δημοτική αρχή και τα ΜΜΕ
Περισσότερο προβληματισμό παρά ανακούφιση προκαλεί η απόφαση κυβέρνησης, περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και δημάρχου Θεσσαλονίκης για το κλείσιμο της Νέας Παραλίας, τονίζει σε σχόλιό της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή και αυτό το μέτρο, που μάλιστα συζητήθηκε αρκετά το πώς προβλήθηκε από τα αστικά ΜΜΕ, η «Λαϊκή Συσπείρωση» προσθέτει πως «όταν η "ατομική ευθύνη" ανάγεται στο μόνο όπλο, τότε η καραντίνα θα επεκτείνεται όλο και περισσότερο».

Επισημαίνει ότι «οι επικοινωνιακές επιδιώξεις και αποφάσεις, στηριζόμενες σε "μονταρισμένα" βίντεο για να δημιουργήσουν εικόνα γενικευμένης ανευθυνότητας και να μεταφέρουν στο λαό τις δικές τους ευθύνες, δεν αφήνουν το παραμικρό αποτύπωμα. Κι αυτό ειδικά όταν λείπουν οι θετικές πρωτοβουλίες για την προστασία της δημόσιας υγείας, ειδικότερα δε σε ζητήματα αρμοδιότητας του δήμου».

Θυμίζει ότι στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και τεχνικών συνεργείων του δήμου Θεσσαλονίκης η δουλειά βγαίνει χωρίς τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Μόλις πριν από λίγες μέρες άλλωστε, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, 250 σχολικοί καθαριστές συγκεντρώθηκαν στο χώρο του ΣΜΑ ο ένας πάνω στον άλλο, παρά τα μέτρα κατά του συνωστισμού, για να κατανεμηθούν υποτίθεται σε άλλες υπηρεσίες. Και εντέλει άλλοι στάλθηκαν να εργαστούν χωρίς μέσα προστασίας, ενώ άλλοι πήγαν σε υπηρεσίες ...κλειστές.

Κλείνοντας η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τη διοίκηση του δήμου να θέσει αυτά τα ζητήματα σε προτεραιότητα και να σταματήσει να λειτουργεί ως «λαγός» της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ