Πέμπτη 2 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Στις ουρές των τραπεζών με ευθύνη κυβέρνησης - τραπεζιτών

Κυβέρνηση και τραπεζίτες είναι οι μόνοι υπεύθυνοι γι' αυτές τις εικόνες έξω από τις τράπεζες

Eurokinissi

Κυβέρνηση και τραπεζίτες είναι οι μόνοι υπεύθυνοι γι' αυτές τις εικόνες έξω από τις τράπεζες
Μέχρι και τους συνταξιούχους, που ξεροσταλιάζουν αυτές τις μέρες έξω από τα τραπεζικά καταστήματα, στοχοποιεί η κυβέρνηση στην προπαγάνδα της περί «ατομικής ευθύνης», χαρακτηρίζοντάς τους «ανεύθυνους» και κατηγορώντας τους ότι συμβάλλουν στην εξάπλωση της πανδημίας, ενώ η ίδια και οι τραπεζίτες δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για να αποφευχθούν ο συνωστισμός και οι ουρές!

Οι συνταξιούχοι αλλά και όσοι εργαζόμενοι βρέθηκαν στα ΑΤΜ και στα γκισέ των τραπεζών τις προηγούμενες τρεις μέρες, στήθηκαν στις ουρές όχι μόνο για να πάρουν τις πενιχρές συντάξεις τους, αλλά κυρίως για να πληρώσουν τα κάθε είδους χαράτσια και για να είναι συνεπείς στις δόσεις από τις ρυθμίσεις των δανείων και των άλλων χρεών, τις οποίες διαφορετικά θα χάσουν. Και βέβαια, «πληρώνουν» και με το συνωστισμό τους τις περικοπές σε προσωπικό και καταστήματα τραπεζών, στις οποίες προχωρούν εδώ και καιρό οι τραπεζίτες.

Αντί η κυβέρνηση και οι τραπεζίτες να πάρουν ουσιαστικά μέτρα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε «διευκολύνσεις» ώστε να εξυπηρετηθούν κανονικά οι υποχρεώσεις, όπως παράταση - και όχι πάγωμα - καταβολής φορολογικών οφειλών για ηλικιωμένους άνω των 70 ετών και όσους έχουν αναπηρία πάνω από 80% μέχρι και την Παρασκευή 10 Απρίλη! Επίσης, απλοποιήσεις για χρήση των ηλεκτρονικών διαδικασιών και δυνατότητα για πληρωμή με κάρτα ρυθμισμένων οφειλών μέσω Taxisnet.

Πληρωμένη απάντηση από τους συνταξιούχους

Απάντηση στις συκοφαντίες της κυβέρνησης δίνουν με ανακοίνωσή τους και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, καταγγέλλοντας ότι αυτοί που τους επιτίθενται, είναι οι ίδιοι που έστρωσαν το έδαφος ή τους έκοψαν ένα σωρό δικαιώματα στα χρόνια της κρίσης, που τους καλούν να ξεχάσουν τις θανάσιμες περικοπές, το κόψιμο του ΕΚΑΣ κ.λπ.

«Αυτοί που κατά τ' άλλα "σέβονται" τους ηλικιωμένους, δεν λένε κουβέντα για τις αποφάσεις των κυβερνήσεων που οδηγούν στην αύξηση των ορίων ηλικίας μέχρι την άλλη ζωή. Αλήθεια, γιατί δεν ακούμε τίποτα αυτές τις μέρες για τους "απαράδεκτους" 60άρηδες, 65άρηδες και ακόμη μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους που εργάζονται ένας επάνω στον άλλον; Για τους "απαράδεκτους" 70άρηδες που αφού είναι συνταξιούχοι εξαναγκάζονται να εργάζονται;», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Τονίζεται, επίσης, με αφορμή το ξεροστάλιασμα συνταξιούχων στα τραπεζικά καταστήματα ότι «το προηγούμενο διάστημα οι τράπεζες έχουν κλείσει δεκάδες υποκαταστήματα και έχουν προβεί σε χιλιάδες μειώσεις προσωπικού. Πολλοί από τους ανθρώπους του μόχθου δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τις υπέρογκες υποχρεώσεις τους σε λογαριασμούς και δάνεια, και τρέχουν κάθε μήνα να καλύψουν όσα από αυτά μπορούν...».

Οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις αναδεικνύουν τις διεκδικήσεις τους για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και σημειώνουν ότι «αυτήν την περίοδο μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλοί από τους συνταξιούχους, αλλά και νεότεροι σε ηλικία ασθενείς που είναι κλεισμένοι στα σπίτια και αντιμετωπίζουν διάφορες σοβαρές αρρώστιες και νοσήματα. Κινδυνεύουν περισσότερο από αυτές και όχι από τον κορονοϊό και αυτό γιατί χρειάζονται εξετάσεις που δεν μπορούν να τις κάνουν αφού δεν μπορούν να πάνε στα νοσοκομεία...».

Διεκδικούν επίσης την άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων στον κλάδο της Υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και της συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων. Αυτήν τη δύσκολη για τους συνταξιούχους περίοδο απαιτούν επίσης από την κυβέρνηση να αποδοθεί άμεσα ένα μέρος από τα χρήματα που δικαιούνται σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης. Και σε όλους τους συνταξιούχους που έχουν δεχθεί αιματηρές περικοπές να αποδοθεί το Δώρο του Πάσχα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο στο Σύνταγμα το παναττικό συλλαλητήριο (2022-10-04 00:00:00.0)
Απαιτεί μέτρα για την προστασία εργαζομένων και κοινού στις τράπεζες (2020-08-20 00:00:00.0)
Αυστηροποιεί τους περιορισμούς στο όνομα της «ατομικής ευθύνης» (2020-04-01 00:00:00.0)
Απάντηση στην κοροϊδία με μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο (2018-12-07 00:00:00.0)
Νέα παναττική συγκέντρωση στις 4 Οκτώβρη (2018-09-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ