Πέμπτη 2 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Καλπάζει η ασθένεια

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών στη Μεγάλη Βρετανία, που φαίνεται ότι εισπράττει την αναποτελεσματική έως και επικίνδυνη τακτική της «ανοσίας της αγέλης». Ηδη προσεγγίζει τους 2.500 νεκρούς και οι επιβεβαιωμένοι νοσούντες είναι ήδη σχεδόν 30.000.

Τώρα ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, με αφορμή τα αυστηρά μέτρα καραντίνας, αναγνώρισε ότι ορισμένοι αστυνομικοί επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο κατά την άσκηση των καθηκόντων, αφού έστειλαν στα δικαστήρια ή επέβαλαν πρόστιμα σε καταναλωτές επειδή έκριναν πως έκαναν αγορές «μη απαραίτητων προϊόντων».

Πάντως και σε αυτή τη χώρα οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αναδεικνύονται οι μεγάλοι κερδισμένοι του πανικού που έχει επικρατήσει, με τις πωλήσεις να σημειώνουν αύξηση έως και 43%.

Οι αυξημένες κινήσεις πελατών στα σούπερ μάρκετ της μεγαλύτερης αλυσίδας στη Βρετανία, «Tesco», οδήγησαν (όπως ανακοινώθηκε χτες) στην πρόσληψη 35.000 εργαζομένων μέσα στο τελευταίο 10ήμερο. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Tesco» είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα της χώρας, απασχολώντας περίπου 340.000 εργαζομένους στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, με σχεδόν 3.800 καταστήματα, ωστόσο και στη Βρετανία οι εργαζόμενοι στον κλάδο πιέζονται να εργάζονται χωρίς πολλές φορές να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ