Πέμπτη 2 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Πρωτοβουλίες διεκδίκησης από σωματεία εργαζομένων

Από τη χτεσινή συνέλευση στον «Ευαγγελισμό»
Από τη χτεσινή συνέλευση στον «Ευαγγελισμό»
Εκτακτη συνέλευση των ειδικευόμενων γιατρών του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» πραγματοποιήθηκε χτες με πρωτοβουλία της Σωματειακής Επιτροπής Ειδικευόμενων και του Σωματείου Εργαζομένων. Αφορμή ήταν η επίταξη τμήματος των ειδικευόμενων από νευραλγικά τμήματα και κλινικές του νοσοκομείου που ήδη λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό και η μετακίνησή τους στις κλινικές για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου, όπου το Σωματείο και η Σωματειακή Επιτροπή έθεσαν το αίτημα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την ανάγκη οι υγειονομικοί να έχουν άμεσα τα μέσα ατομικής προστασίας που απαιτούνται και όχι μάσκες υψηλής προστασίας που έχουν λήξει εδώ και τρία χρόνια.

Κατήγγειλαν ότι ακόμη και σε υγειονομικούς που παρουσιάζουν συμπτώματα, δεν γίνονται διαγνωστικά τεστ και παραμένουν στην εργασία τους, ακόμα κι αν έχουν πυρετό. «Η ατομική μας ευθύνη φτάνει μέχρι την είσοδο του νοσοκομείου. Από την πόρτα του νοσοκομείου και μέσα η ευθύνη είναι κρατική», διαμήνυσαν και προετοιμάζονται για κινητοποίηση στις 7 Απρίλη.

Σήμερα, το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο προχωρά σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, στη 1 το μεσημέρι, έξω από το Κέντρο Εγκαυμάτων. Διεκδικεί μεταξύ άλλων να επιταχθούν όλα τα αναγκαία υλικά και ο εξοπλισμός και να εξασφαλιστεί, με κεντρική κρατική ευθύνη, ο συνεχής εφοδιασμός των δημόσιων μονάδων Υγείας, με προτεραιότητα στα μέσα ατομικής προστασίας.

Επίσης, να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες. Να παρθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας των εργαζομένων στις μονάδες Υγείας (συστηματική επίβλεψη της υγείας και έγκαιρη ανίχνευση - διάγνωση συμπτωματικών ή και ασυμπτωματικών - προσυμπτωματικών εργαζομένων). Παράλληλα ζητά να διευκολυνθεί η μετακίνηση των εργαζομένων του «Θριάσιου» Νοσοκομείου και των ΚΥ Ελευσίνας, Μεγάρων και Ασπροπύργου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφού μετά την πρόσφατη απόφαση για αναστολή - περικοπή δρομολογίων του Προαστιακού αντιμετωπίζουν πρόβλημα και σε αυτό το επίπεδο.

Συμβολική κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου Πρέβεζας προχωρά σήμερα στη 1 το μεσημέρι και ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου, μαζί με τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ΟΤΑ, Οικοδόμων, Οδηγών, Συνταξιούχων ΙΚΑ Πρέβεζας, τον Εμπορικό Σύλλογο και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Απαιτούν: Αμεσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέτρων ατομικής προστασίας. Επαρκή στελέχωση της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι». Πρωτοβάθμια δομή σε 24ωρη βάση για τους ασθενείς με ήπια συμπτώματα. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα και ένταξή του στο σχεδιασμό για την πανδημία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ