Παρασκευή 10 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Αυτός ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί, κανείς συμβιβασμός με την καταστολή!». Το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα ακούστηκε χτες δυνατά σε όλη τη χώρα, στα μαζικά συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν σε δεκάδες πόλεις Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και μαζικοί φορείς, δίνοντας έμπρακτη απάντηση στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για τις διαδηλώσεις.

Χιλιάδες διαδηλωτές ξεκαθάρισαν ότι οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού δεν θα μπουν στο «γύψο», ότι η πάλη του λαού θα κάνει κουρελόχαρτο και αυτό το νομοσχέδιο, όπως και όλα τα προηγούμενα, με τα οποία οι κυβερνήσεις επιχείρησαν να φιμώσουν τη φωνή του και τον αγώνα του. Αυτό προσπάθησαν να κάνουν και χτες στο Σύνταγμα, την ώρα που στη Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση του νομοσχεδίου, στήνοντας μια εξόφθαλμη προβοκάτσια για να χτυπήσουν και να διαλύσουν τη μεγάλη συγκέντρωση, πνίγοντάς την στα χημικά, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Το μαζικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, μαζί με τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, αποτέλεσαν συνέχεια και έμπρακτη έκφραση της καθολικής καταδίκης του αντιδραστικού νομοσχεδίου, που εκφράστηκε όλες τις προηγούμενες μέρες, από την πρώτη στιγμή της κατάθεσής του, από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς, από δικαστικούς, νομικούς και άλλους επιστήμονες, καλλιτέχνες, από τους εργαζόμενους και το λαό.

Απέναντι σε αυτή τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στάθηκαν μόνο αυτοί που έδωσαν την παραγγελιά για το έκτρωμα: Οι ενώσεις των εργοδοτών και τα επιτελεία που υπηρετούν τα συμφέροντά τους, μαζί με τους γνωστούς εργατοπατέρες στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, που έφτασαν στο σημείο να υπερθεματίζουν, ζητώντας εφαρμογή του τερατουργήματος και στις διαδικασίες των συνδικάτων! Στα συλλαλητήρια πήραν την απάντησή τους από τους εργαζόμενους και το λαό, αυτήν την απάντηση πρέπει να παίρνουν καθημερινά, με την ενίσχυση της πάλης παντού!

Στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, όλης της χώρας, συναντήθηκαν χτες τα συνδικάτα που δίνουν απεργιακές και άλλες μάχες για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, ενάντια στην αντιαπεργιακή νομοθεσία της ΝΔ σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων προηγουμένως, τις προσπάθειες για ασφυκτικό έλεγχο της συνδικαλιστικής δράσης, το νομικό οπλοστάσιο και τις αποφάσεις που βγάζουν 9 στις 10 απεργίες παράνομες. Μαζί τους διαδήλωσαν Ομοσπονδίες και Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχοι, φοιτητές.

Η μαχητικότητα και η συσπείρωση που εκφράστηκαν ενάντια στον κατάπτυστο νόμο για τις διαδηλώσεις αποτελούν εφόδιο για να δυναμώσουν ακόμα παραπέρα η οργάνωση και η πάλη, για να μείνει στα χαρτιά και αυτός ο νόμος - έκτρωμα, για να απαντηθεί η εντεινόμενη επίθεση επιχειρηματικών ομίλων - κυβέρνησης στις συνθήκες της νέας οικονομικής κρίσης, για να βγει στο προσκήνιο ο αγώνας για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ