Παρασκευή 10 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ψηφίστηκε χτες αργά το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας το κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, το οποίο, την ίδια ώρα, χιλιάδες λαού που διαδήλωναν έξω από τη Βουλή, παρά το άθλιο προβοκατόρικο σχέδιο της κυβέρνησης να τους διαλύσει, ξεκαθάρισαν ότι «θα μείνει στα χαρτιά».

Το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής αλλά και πολλών άρθρων (1 ως 14 και 19) είχε καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, προκειμένου ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Από τους 288 παρόντες βουλευτές υπέρ ψήφισαν 187 βουλευτές των ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και Ελ. Λύσης. Κατά ψήφισαν 101. Να σημειωθεί ότι από τους απόντες βουλευτές 5 δεν έστειλαν επιστολή με πρόθεση ψήφου. Αυτοί ήταν 3 από το ΜέΡΑ 25 (Γ. Βαρουφάκης, Κρ. Αρσένης και Γ. Λογιάδης) και δύο από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, οι Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδης, οι οποίοι προηγουμένως είχαν διαφοροποιηθεί από τη θέση του ΚΙΝΑΛ για υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης ανέδειξαν ότι ολόκληρο το νομοσχέδιο από την αρχή ως το τέλος αυτό που επιδιώκει είναι να απαγορεύσει τις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις, ενώ με το άρθρο 19 βάζει στο στόχαστρο και κάθε προοδευτική - ριζοσπαστική θεωρία και πράξη η οποία αποτελεί κίνδυνο για το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν όλα τα αστικά κόμματα.

Εκαναν σαφές ότι οι αγώνες δεν μπαίνουν στο «γύψο» και ότι η πάλη του λαού, το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα θα πετάξει τον νέο νόμο στα σκουπίδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ