Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Εγκαίνια των ηλεκτρονικών διοδίων

Ενα έργο που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και που σαν στόχο έχει τη διασφάλιση ακόμα μεγαλύτερων εσόδων διοδίων στις εταιρείες διαχείρισης των αυτοκινητόδρομων, αλλά και τη μείωση των λειτουργικών τους εξόδων εγκαινίασε χτες ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής.

Πρόκειται για τη χιλιομετρική χρέωση στα διόδια, η οποία επιτυγχάνεται μέσω του νέου συστήματος «Hybrid» στην Ολυμπία Οδό, το οποίο μέσω πομποδέκτη που τοποθετείται στα οχήματα υπολογίζει και χρεώνει το ακριβές αντίτιμο διοδίου σύμφωνα με τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει το όχημα.

Φυσικά και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως κι εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζει το μέτρο ως «κοινωνικά δίκαιο», αφού χρεώνει διόδια με βάση την απόσταση που διανύει ο κάθε χρήστης του δρόμου, όταν στην πραγματικότητα συστηματοποιεί και παγιώνει ένα «χαράτσι» για τη χρήση των δημόσιων αυτοκινητοδρόμων που τα λαϊκά στρώματα έχουν χρυσοπληρώσει μέσω της φόρων τους, αλλά και των άμεσων επιδοτήσεων και που χορηγήθηκαν στις εταιρείες κατά την περίοδο κατασκευής των δρόμων.

Προς το παρόν, το εν λόγω σύστημα, με τη επωνυμία «Hybrid» λειτουργεί στην Ολυμπία Οδό και λειτουργεί χάρη στην εγκατάσταση Ηλεκτρονικών Πυλών σε επιλεγμένες εξόδους του αυτοκινητόδρομου, έτσι ώστε οι χρήστες και κάτοχοι του ηλεκτρονικού πομποδέκτη «O-pass» να χρεώνονται με βάση τη χιλιομετρική απόσταση που διανύουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ