Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Συμφώνησαν στην «καρδιά», διαφώνησαν στις διατυπώσεις

Ως «μείωση της μαθητικής διαρροής» και απάντηση στην αύξηση της ανεργίας χαρακτήρισε η υπουργός Ν. Κεραμέως το αντιδραστικό της νομοσχέδιο. Οπως ανέφερε, «η μεγαλύτερη σύνδεση με την αγορά εργασίας» της επαγγελματικής εκπαίδευσης θα βοηθήσει στον σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών, θα τους προκαλέσει το ενδιαφέρον για τη φοίτησή τους, καθώς θα ξέρουν ότι την «επόμενη» θα βρουν εργασία... Ενώ, τόσο η ίδια όσο και ο εισηγητής της ΝΔ αποφάνθηκαν ότι «η αποφοίτηση από ένα πανεπιστήμιο σήμερα δεν οδηγεί απαραίτητα στην εργασία», αντίθετα «πολλές φορές στη χώρα μας - τις περισσότερες θα λέγαμε - οδηγεί σε ανεργία και αναζήτηση άλλης ειδικότητας ή ακόμα χειρότερα στη μετανάστευση στο εξωτερικό, στο περίφημο brain drain», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ανάγοντας τον σκοταδισμό και την αμάθεια σε «πρωτοπορία».

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο» επαγγελματικής μεταρρύθμισης, το οποίο όπως σημείωσε είχε πάρει «τα εύσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», της οποίας βέβαια η στρατηγική είναι ακριβώς η μεγαλύτερη πρόσδεση της Εκπαίδευσης με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων που υπηρετεί και το νομοσχέδιο της ΝΔ. Αλλωστε, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, δείχνοντας πού βρίσκονται εντέλει οι «διαφορές» με τη ΝΔ, ανέφερε ότι αυτό που απαιτείται είναι να κινηθεί η Επαγγελματική Εκπαίδευση «στο πλαίσιο της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης». Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τονίσει τις «χαοτικές» διαφορές με τη ΝΔ, κατέθεσε ονομαστική ψηφοφορία για ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου.

Το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ καταψήφισε, ωστόσο οι προτάσεις που κατέθεσε η ειδική του αγορήτρια Χ. Κεφαλίδου ήταν τέτοιες που η υπουργός αναρωτήθηκε «πού διαφωνούμε και καταψηφίζετε»; Η Ελ. Λύση ψήφισε παρών, γιατί διαφώνησε με τις διατάξεις που προβλέπουν την φοίτηση σε ΙΕΚ και μεταναστών. Κατά ψήφισε και το ΜέΡΑ25, χωρίς να αμφισβητεί την ουσία του νομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ