Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Συνεχίζεται η ραγδαία εξάπλωση σε όλο τον κόσμο

Από τις 27 Δεκέμβρη προγραμματίζονται οι εμβολιασμοί στις χώρες της ΕΕ

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για σφοδρό τρίτο κύμα τον Γενάρη, ενώ θα χρειαστούν πολλοί μήνες εμβολιασμού για επαρκή ανοσοποίηση του πληθυσμού

Copyright 2020 The Associated

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για σφοδρό τρίτο κύμα τον Γενάρη, ενώ θα χρειαστούν πολλοί μήνες εμβολιασμού για επαρκή ανοσοποίηση του πληθυσμού
Ξεπέρασαν χτες τα 74,6 εκατ. τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους 1,657 εκατ. οι επίσημα καταγεγραμμένοι θάνατοι από επιπλοκές της Covid-19 σε όλο τον κόσμο, με το δεύτερο και φονικότερο κύμα της πανδημίας να αναδεικνύει την ανεπάρκεια των μέτρων προστασίας από τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις και τις συνέπειες της χρόνιας εμπορευματοποίησης της Υγείας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για τρίτο, σφοδρό κύμα το Γενάρη.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν την Τετάρτη νέο ρεκόρ, με πάνω από 3.700 θανάτους και 250.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο, ενώ νοσηλεύονται 113.000 ασθενείς με SARS-CoV-2. Είναι η τρίτη φορά που οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 3.000 ημερήσιους θανάτους την τελευταία βδομάδα. Επιστήμονες προειδοποιούν ότι η εκστρατεία εμβολιασμού που άρχισε τη Δευτέρα στη χώρα με το εμβόλιο των «Pfizer» - «BioNTech» δεν θα αναχαιτίσει την έξαρση της πανδημίας, καθώς θα χρειαστούν πολλοί μήνες ώστε να ανοσοποιηθεί επαρκές μέρος του πληθυσμού. Παράλληλα, ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων - Φαρμάκων (FDA) αναμένεται να εγκρίνει τις επόμενες μέρες άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου της «Moderna».

Συνολικά η αμερικανική ήπειρος έχει καταγράψει τουλάχιστον 31 εκατ. κρούσματα και 787.000 θανάτους, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Στη Λατινική Αμερική, η Βραζιλία και η Κολομβία καταγράφουν το τελευταίο διάστημα τους υψηλότερους αριθμούς νέων κρουσμάτων. Ενδεικτικά, χτες η Βραζιλία ανακοίνωσε πάνω από 70.500 κρούσματα (πάνω από 7 εκατ. συνολικά) και 936 θανάτους σε ένα 24ωρο (σχεδόν 184.000 συνολικά).

Στην Ευρώπη, από 27 έως 29 Δεκέμβρη προγραμματίζουν να αρχίσουν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο των «Pfizer» - «BioNTech» όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν.

Στη Γερμανία, με αυξημένο αριθμό θανάτων τις τελευταίες μέρες (700 χτες) και πάνω από 30.000 ημερήσια κρούσματα για πρώτη φορά, υπάρχουν αναφορές για έλλειψη ή υπερβολική συμφόρηση στις κλίνες ΜΕΘ σε Σαξονία και Βρανδεμβούργο.

Στη Γαλλία, ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και θα απομονωθεί για επτά μέρες. Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, που ήρθε σε επαφή μαζί του στην πρόσφατη Σύνοδο της ΕΕ, τίθεται κι αυτός σε απομόνωση.

Μια άλλη ανεπτυγμένη καπιταλιστική χώρα, η Ιαπωνία, ανακοίνωσε ότι το σύστημα Υγείας στην πρωτεύουσα Τόκιο δέχεται έντονες πιέσεις λόγω της πανδημίας, καθώς χτες καταγράφηκαν 822 κρούσματα και προχτές 678. Πλέον είναι δύσκολο να παρέχεται θεραπεία στα νοσοκομεία σε ασθενείς εκτός Covid-19, καθώς οι νοσοκομειακές κλίνες γεμίζουν.

Τέλος, μια διεθνής αποστολή με επικεφαλής τον ΠΟΥ αναμένεται να μεταβεί στην Κίνα την πρώτη βδομάδα του Γενάρη, για να ερευνήσει την προέλευση του SARS-CoV-2. Συγκεκριμένα, ομάδα αποτελούμενη από 12 - 15 διεθνείς εμπειρογνώμονες θα πάει στη Γουχάν για να εξετάσει στοιχεία με δείγματα από ανθρώπους και ζώα που συνέλεξαν Κινέζοι ερευνητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ