Τετάρτη 31 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν. ΠΑΠΠΑ

Ολοκληρώθηκε χτες αργά το βράδυ, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών (υπόθεση Καλογρίτσα).

Στη μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, σε σύνολο 289 ψηφισάντων, υπέρ της σύστασης της επιτροπής ψήφισαν 187, κατά 85, ενώ «παρών» δήλωσαν 16 βουλευτές και βρέθηκε και ένα άκυρο. Από τα κόμματα, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση υπερψήφισαν, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και το ΜέΡΑ25 απείχε. Απουσίαζε και ο Κ. Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης.

Με τη χτεσινή συζήτηση και τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα δίνουν συνέχεια στην αποπροσανατολιστική κοκορομαχία, κάτω από την οποία επιχειρείται να συγκαλυφθεί η στρατηγική τους σύμπλευση στην πολιτική:

- Που εμπορευματοποιεί την Υγεία και για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που αλωνίζουν σε βάρος της υγείας του λαού, «φεύγει» κόσμος μέσα στα νοσοκομεία από τις τραγικές ελλείψεις.

- Που τσακίζει εργατικά - λαϊκά δικαιώματα για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, ενώ από κοινού ετοιμάζουν τη «λυπητερή» που θα κληθεί να πληρώσει ο λαός, για τα δισεκατομμύρια που θα εισρεύσουν στις τσέπες των ομίλων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

- Που έχει παραδώσει το αγαθό της ενημέρωσης στα μεγάλα συμφέροντα για να διαμορφώνουν την ενημέρωση στα μέτρα τους και για τη χειραγώγηση του λαού, για τη στήριξη του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, στο οποίο φύονται η διαφθορά και η διαπλοκή.

Αλλωστε, ο κόσμος γνωρίζει τι ακριβώς εξυπηρέτησαν και ποιο ήταν το αποτέλεσμα όλων των μέχρι τώρα Επιτροπών, από τη «Siemens» μέχρι και τις δύο Προανακριτικές (μία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και μία της κυβέρνησης της ΝΔ) για την υπόθεση «Novartis»...

Το ΚΚΕ, με τις ομιλίες του ΓΓ της ΚΕ Δ. Κουτσούμπα και βουλευτών του, ανέδειξε ότι δεν είναι τυχαία η επιλογή αυτής της περιόδου για να σηκωθεί ο κουρνιαχτός μιας τόσο βολικής αποπροσανατολιστικής διπολικής αντιπαράθεσης, καθώς για το αστικό πολιτικό σύστημα συζητήσεις σαν αυτή που έγινε χτες και αυτή που θα επακολουθήσει στην Προανακριτική θεωρούνται και «οξυγόνο», για να κρύβουν την άθλια πραγματικότητα και για να συντηρούνται κάλπικες διαχωριστικές γραμμές.

Ειδικά για την πρόταση της ΝΔ, από το ΚΚΕ έγινε σαφές ότι δεν θα γίνει πλυντήριο για το ξέπλυμα των όποιων ευθυνών υπάρχουν, δεν θα συναινέσει στη χειραγώγηση και στη συγκάλυψη, δεν θα νομιμοποιήσει διαδικασίες αποπροσανατολισμού και θα ακολουθήσει την ίδια τακτική όπως στις προηγούμενες Προανακριτικές Επιτροπές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ