Σάββατο 26 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Αποδοκιμασία της εμπορευματοποίησης της υγείας

Περιοδεία στελεχών του ΠΑΜΕ στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας

Πρόσκληση προς τους εργαζόμενους του Θριάσιου νοσοκομείου Ελευσίνας να αντισταθούν στα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης στην Υγεία δυναμώνοντας τους αγώνες τους, αλλά και συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) στις 31 Γενάρη 2002, απηύθυναν μέλη του ΠΑΜΕ που επισκέφτηκαν το νοσοκομείο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζομένους βρέθηκε το απαράδεκτο μέτρο των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων στα νοσοκομεία. «Με το μέτρο αυτό προωθείται η παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων», υπογράμμιζαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ και κάλεσαν τους υγειονομικούς να μη συμμετάσχουν σε αυτά και, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, να αντισταθούν στην εμπορευματοποίηση της υγείας και να απαιτήσουν δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ ενημέρωσαν για την κυβερνητική κοροϊδία της κυβέρνησης με τις αυξήσεις του 2,5% στους μισθούς, αλλά και τα διάφορα επιδόματα και τους κάλεσαν να αγωνιστούν για αυξήσεις στους βασικούς μισθούς. Παράλληλα, κάλεσαν τους εργαζόμενους να αντισταθούν στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και να παλέψουν για μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για αυξήσεις στις συντάξεις, καθολική δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση για την οποία θα πληρώνουν το κράτος και η εργοδοσία.

Απ' την πλευρά τους οι εργαζόμενοι δήλωναν την αντίθεσή τους στα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το μέλλον. Εντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων στα πλυντήρια του νοσοκομείου οι οποίοι έως τώρα δούλευαν πέντε μέρες τη βδομάδα (Δευτέρα - Παρασκευή). Τώρα, με το πρόσχημα της κάλυψης των αναγκών που δημιουργεί η γενική εφημερία του νοσοκομείου του Σαββάτου ή της Κυριακής αναγκάζεται το ίδιο προσωπικό να εργάζεται μια επιπλέον ημέρα τη βδομάδα. Μάλιστα στους εργαζόμενους δε δίνονται η νόμιμη αποζημίωση αλλά και τα ρεπό που δικαιούνται.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού και την αγορά επιπλέον ιματισμού, ώστε να καλύπτονται καλύτερα οι ανάγκες του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ