Σάββατο 26 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Η ώρα των εργαζομένων

Κάλεσμα ενίσχυσης των ταξικών δυνάμεων μπροστά στις εκλογές του σωματείου στις 6 και 7 του Φλεβάρη

Ηρθε η ώρα για τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά να βγάλουν από το σβέρκο τους αυτούς που όχι μόνο μετέτρεψαν το σωματείο «ΤΡΙΑΙΝΑ» σε δεκανίκι της κυβέρνησης για την υλοποίηση των εγκληματικών της σχεδίων σε βάρος του μεγαλύτερου ναυπηγείου της χώρας, αλλά και ως μεσιτικό γραφείο μεσολάβησαν στην ιδιωτικοποίηση και «έβγαλαν στο σφυρί» εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις. Ηρθε η ώρα να δώσουν επιτέλους την απάντηση που πρέπει στους συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, που πλειοψηφούν στη διοίκηση του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ». Το κάλεσμα αυτό απευθύνει η αγωνιστική παράταξη Εργοστασιακή Επιτροπή, τονίζοντας ότι τη μεγάλη αυτή ευκαιρία δίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην «ΤΡΙΑΙΝΑ», που θα διεξαχθούν στις 6 και 7 του Φλεβάρη.

Η Εργοστασιακή, παρουσιάζοντας τα «έργα και τις ημέρες» της πλειοψηφίας της διοίκησης της «ΤΡΙΑΙΝΑΣ», αναφέρει την κοροϊδία που υπέστησαν οι εργαζόμενοι από την πλειοψηφία με το ...«περίφημο» «49% των μετοχών στους εργαζόμενους - 51% στην ΕΤΒΑ», που ουσιαστικά έστρωσε το δρόμο για το ξεπούλημα του ναυπηγείου. Την υπογραφή που έβαλαν αυτοί οι συνδικαλιστές στο κείμενο ιδιωτικοποίησης, κείμενο που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό στους εργαζόμενους. Αναφέρει τα χαμηλά μεροκάματα, τη μετατροπή του ναυπηγείου σε σκλαβοπάζαρο με εργαζόμενους ενοικιαζόμενους, ανασφάλιστους και πάει λέγοντας. «Μοιράζουν - συνεχίζει - 100 εκατομμύρια από παλιότερες συμφωνίες όχι σε όλους τους εργαζόμενους που τα δικαιούνται, αλλά σε όσους θέλουν αυτοί, με αντάλλαγμα την ψήφο τους και τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ!».

«Ηρθε η ώρα να πάρουν την απάντησή μας», συνεχίζει και επισημαίνει: «Η υπερψήφιση της Εργοστασιακής Επιτροπής και η συσπείρωση όλων μας δίπλα της είναι η μόνη λύση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Η μέχρι σήμερα δράση της και συνέπειά της, η ταύτισή της με τους εργαζόμενους, είναι η καλύτερη εγγύηση γι' αυτό». «Σε αυτές τις εκλογές έχουμε την ευκαιρία - τονίζει - να κάνουμε το άλμα. Σήμερα δεν αρκεί να καταγράψουμε μια ενίσχυση της Εργοστασιακής. Δε φτάνει αυτό. Τώρα χρειάζονται ριζικές αλλαγές στο σωματείο. Κανένας δε δικαιούται να πει ότι ξεγελάστηκε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ