Σάββατο 26 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΙΣΕΡ ΠΑΛΚΟ»
Με επιμονή στην πάλη

Μια ακόμη κινητοποίηση χτες ενάντια στις απολύσεις από την εργοδοσία, που ετοιμάζει άλλες 300

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στο δρόμο του αγώνα βρέθηκαν για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενες της «ΣΙΣΕΡ ΠΑΛΚΟ», κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας να μεταφέρει την παραγωγή στη Βουλγαρία προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη της, απολύοντας την πλειοψηφία του προσωπικού.

Οι εργαζόμενες, θύματα του ανταγωνισμού των μονοπωλίων που στηρίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση και η κυβέρνηση, έκαναν χτες δίωρη στάση εργασίας 1 με 3 το μεσημέρι και απέκλεισαν συμβολικά την οδό Πειραιώς απαιτώντας να σταματήσουν οι απολύσεις. Η εργοδοσία της πολυεθνικής από την άλλη, συνεχίζει απροκάλυπτα την επίθεσή της καθώς ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα απολύσει ακόμα 300 εργαζόμενες, ενώ ήδη έχουν απολυθεί 260 εργαζόμενες.

Ετσι σιγά - σιγά ολοκληρώνει το έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων, που τους πετούν στο δρόμο μετά από χρόνια εργασίας. Επί πέντε μήνες απολύει το 2% κάθε φορά του προσωπικού με αποτέλεσμα οι εργαζόμενες να βιώνουν καθημερινά το φόβο της ανεργίας. Η αγανάκτηση των εργαζομένων είναι μεγάλη, περιμένοντας τις επόμενες εννιά απολύσεις για το Γενάρη και διατυπώνουν εύλογα ερωτήματα για την τακτική του σωματείου όλο το προηγούμενο διάστημα, κάνοντας λόγο για αδύναμες κινητοποιήσεις που δύσκολα θα εμποδίσουν τα σχέδια της εργοδοσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η χτεσινή κινητοποίηση ανακοινώθηκε μόλις μία μέρα πριν, με αποτέλεσμα, όπως οι ίδιες έλεγαν, να μην έχουν ενημερωθεί.

Οπως δήλωσε στο «Ρ» η Β. Μασούρα, μέλος του ΔΣ του σωματείου, η χτεσινή κινητοποίηση δεν ήταν αρνητική, όμως η συμμετοχή των εργαζομένων εξαρτάται από τη σωστή ενημέρωση και οργάνωση των εργαζομένων από το σωματείο. «Η επίθεση της εργοδοσίας για να αντιμετωπιστεί θέλει καλύτερη οργάνωση και συμπαράσταση από τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα. Η εργοδοσία εκμεταλλευόμενη την πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζει προκλητικά την επίθεση. Μόνο η ενότητα των εργαζομένων θα αποτρέψει τα σχέδια σ' αυτή την επίθεση».

Ο Δήμος Θεοδώρου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος, επισήμανε στο «Ρ» ότι οι εξελίξεις στη «ΣΙΣΕΡ ΠΑΛΚΟ» έχουν να κάνουν με την πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης που διευκολύνουν τα εργοδοτικά σχέδια. Ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει να συντονιστεί και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και όλη την εργατική τάξη, για να δοθεί έτσι απάντηση σ' αυτή την πολιτική.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν χτες εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΓΣΕΕ, των Κομματικών Οργανώσεων Πετραλώνων και Θησείου του ΚΚΕ και εκπαιδευτικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ