Σάββατο 26 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Αποκλειστικές πλάτες» στα μεσιτικά γραφεία

Καταγγέλλει την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των αποκλειστικών νοσοκόμων

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση των αποκλειστικών νοσοκόμων στις 23.1.2002
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση των αποκλειστικών νοσοκόμων στις 23.1.2002
«Ο θεσμός της Αποκλειστικής Νοσοκόμας έρχεται να καλύψει τα κενά και τις ελλείψεις στο σύστημα Υγείας που μέρα με τη μέρα παραδίδεται όλο και περισσότερο στα χέρια των ιδιωτικών επιχειρήσεων του χώρου», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αποκλειστικών νοσοκόμων.

«Η κυβέρνηση, συνεχίζει η ΟΣΝΙΕ, αφού ξεκίνησε τη λειτουργία των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία, εξήγγειλε και τη λειτουργία "πριβέ δωματίων", για να εξυπηρετήσει καλύτερα την ιδιωτική πελατεία των μεγαλογιατρών. Τώρα οι "εγκέφαλοι" των υπό ιδιωτικοποίηση δημοσίων νοσοκομείων σκέφτηκαν να βάλουν χέρι και στα ουσιαστικά θύματα του συστήματος Υγείας, τις αποκλειστικές νοσοκόμες, θέλοντας να δώσουν την απασχόλησή τους φασόν σε 2 - 3 δουλεμπορικά γραφεία, σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία. Στόχος είναι δήθεν να πατάξουν τη μαύρη εργασία, ουσιαστικά να ελέγξουν και να μειώσουν το κόστος της αποκλειστικής απασχόλησης και ταυτόχρονα να το διαιωνίσουν. Αποτέλεσμα θα είναι το πέταγμα στους δρόμους της ανεργίας εκατοντάδων νοσοκόμων ώριμης ηλικίας, σαν γέρικα άλογα».

«Βέβαια η σημερινή κυβέρνηση δεν κάνει λόγο για την αναγκαιότητα κάλυψης δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας, ούτε βέβαια σκέπτεται να πάρει πρακτικά μέτρα εφαρμογής του ΠΔ 235/2000, ώστε να προσληφθούν εκατοντάδες νέες νοσηλεύτριες στον ιδιωτικό τομέα και να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες», επισημαίνει η ΟΣΝΙΕ και υπογραμμίζει: «Σ' αυτή την κατάσταση δυστυχώς βρίσκονται και φιλοκυβερνητικοί συνδικαλιστές του κλάδου μας, που με θράσος λένε ότι "καλά κάνει η κυβέρνηση, να ξεκαθαρίσει με τις αποκλειστικές και να τις δώσει στα γραφεία"».

«Αξιος ο μισθός τους» σαρκάζει η ΟΣΝΙΕ και καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να αντιταχθούν στο άνοιγμα των δουλεμπορικών γραφείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ