Σάββατο 26 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΒΕΛ»
Εγκαίνια - πρόκληση για τους εργαζόμενους

Τη βιομηχανία του Στασινόπουλου θα την εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός, επιβραβεύοντας τις συνθήκες εργασιακής «ζούγκλας» που επικρατούν

Πρόκληση για τους εργαζόμενους της Μαγνησίας αποτελεί η αποδοχή από τον πρωθυπουργό της χώρας Κ. Σημίτη, της πρόκλησης που του απηύθυνε ο βιομήχανος Στασινόπουλος, να παραβρεθεί σήμερα στα εγκαίνια της επιχείρησης Χαλυβουργίας «ΣΟΒΕΛ», στην οποία επικρατούν συνθήκες εργασιακής «ζούγκλας» για τους εργαζόμενους.

«Στις προσκλήσεις των βιομηχάνων η κυβέρνηση υποκλίνεται και στους εργαζόμενους καθηλώνει τους μισθούς, αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, κλείνει εργοστάσια, απολύει εργαζόμενους, φυλακίζει συνδικαλιστές, τρομοκρατεί κλπ.», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Μαγνησίας.

Στην επιχείρηση που λειτουργεί εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, εργάζονται περίπου 400 εργαζόμενοι. Οι συνθήκες, όπως καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή, είναι άθλιες, καθώς η πλειοψηφία των εργαζομένων δουλεύει 10ωρα και 12ωρα, ενώ η επιχείρηση «είναι μεταξύ των πρωταθλητριών σε εργατικά ατυχήματα»! Οι ατομικές συμβάσεις, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και η πολυειδικότητα «ανθούν» στο εργοστάσιο, ενώ οι εργαζόμενοι απειλούνται και με τη σκέψη να γραφτούν σε σωματείο!

Η Συντονιστική τονίζει ότι για τους «εργατοϋπαλλήλους μόνο ανεπιθύμητη μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η συνάντηση, αυτή η φιέστα που στήνεται μεταξύ κυβέρνησης και εργοδοσίας. Οι εργατοϋπάλληλοι, οι φτωχοί και μικροί αγρότες, οι μικρομεσαίοι και οι μικροεπαγγελματίες, η νεολαία, οι συνταξιούχοι πρέπει και είναι ανάγκη να γυρίσουν την πλάτη τους στην πολιτική της κυβέρνησης και στις φιέστες - πρόκληση και να συντονίσουν τον αγώνα τους, για ανατροπή αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ