Σάββατο 26 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Ζητούν και πάγωμα μισθών

«Πάγωμα» μισθών για το 2002 αξίωσαν οι ακτοπλόοι εφοπλιστές για τους ναυτεργάτες, κατά την πρώτη διαπραγματευτική συνάντηση με τη διοίκηση της ΠΝΟ. Ομως οι προκλήσεις της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοϊών δε σταματούν εδώ. Εχουν ήδη απαιτήσει, με υπόμνημά τους προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το μαζικό διωγμό των Ελλήνων ναυτεργατών από τα καράβια τους, ενώ απειλούν ότι αν δε γίνουν δεκτά τα εξωφρενικά αιτήματά τους δε θα καλύψουν καμία από τις νέες γραμμές του ακτοπλοϊκού δικτύου που θα τεθεί σε εφαρμογή από το Νοέμβρη, σύμφωνα με το νέο νόμο 2932/2001 για την «απελευθέρωση» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Τα πανιά της ασυδοσίας των ακτοπλόων εφοπλιστών έχει «φουσκώσει» αυτός ακριβώς ο νέος νόμος της κυβέρνησης, με τον οποίο αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας και παραδίδει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο έλεος του εφοπλιστικού κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, αλλά και η συμβιβαστική τακτική της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ της διοίκησης της Ομοσπονδίας. Οι αξιώσεις των ακτοπλόων εφοπλιστών προβάλλονται με το πρόσχημα της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» των πλοίων τους απέναντι στα πλοία των ξένων εταιριών που αναμένεται να εισβάλουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Κατά τη διάρκεια της διαπραγματευτικής συνάντησης οι εκπρόσωποι της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ που συμμετέχουν στη διοίκηση, κατήγγειλαν τόσο τη στάση των εφοπλιστών όσο και της πλειοψηφίας της ΠΝΟ και επισήμαναν την άμεση ανάγκη της οργάνωσης απεργιακών κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ