Σάββατο 26 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ - ΟΤΕ
Οι αγώνες θα φέρουν λύσεις

Ανακοίνωση της Παράταξης για όσα συμβαίνουν στον ΟΤΕ και τη διεκδίκηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Την αναγκαιότητα του αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ, για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ίδιοι εντός του Οργανισμού, όσο και γενικά η εργατική τάξη σήμερα, τονίζει η «Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση ΟΤΕ». Καταγράφει, μάλιστα, ακριβώς τι συμβαίνει στον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό και τη στάση συμβιβασμένων συνδικαλιστών, ανάμεσά τους και κάποιοι της «προόδου».

Με ανακοίνωση η Παράταξη καταγγέλλει την τακτική της διοίκησης να χορηγεί «πριμ» - και μάλιστα επιλεκτικά - με τη στήριξη ορισμένων συνδικαλιστών. Εξηγεί ότι έτσι εφαρμόζεται η σύνδεση της αμοιβής με την «παραγωγικότητα», ο εκβιασμός για τη χορήγηση αμοιβών πέρα από το σταθερό μισθό που όλο και θα μικραίνει στο σύνολο των αμοιβών.

Οτι αποκαλύπτεται ο στόχος των ΕΕ, κυβέρνησης, βιομηχάνων για σταδιακή υποβάθμιση - κατάργηση των ΣΣΕ, επιβολή της ατομικής σύμβασης και αμοιβής, υπονόμευση της συλλογικής αντιμετώπισης των εργασιακών προβλημάτων, άνοιγμα ακόμη του δρόμου για βίαιες απολύσεις, με πρόσχημα τη μειωμένη «παραγωγικότητα».

Οπως υπογραμμίζει η Παράταξη, τη Δευτέρα 28/1 στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, η διοίκηση, για τη μεγιστοποίηση των κερδών για τους μεγαλομετόχους, διαλύει παραπέρα τον ΟΤΕ, δημιουργώντας νέες θυγατρικές στη θέση σημερινών βασικών υπηρεσιών.

Τονίζει ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν αντιδρούν στα προαναφερόμενα και σε άλλα προβλήματα που απασχολούν συνολικά τους εργαζομένους, καθώς είναι συμβιβασμένες με τη λογική υπηρέτησης αυτών των πολιτικών. Οτι ενίοτε απλά εκφράζουν φραστικά τις όποιες αντιρρήσεις τους.

Στηλιτεύει την «ιδιαίτερα προκλητική θέση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" (σ.σ.: πρόσκειται στο ΣΥΝ), που όχι μόνο υποστήριξε αυτές τις επιλογές, αλλά "βασιλικότερη του βασιλέως", πρότεινε την απόδοση του 30% της αμοιβής των εργαζομένων σύμφωνα με την "παραγωγικότητά τους"! Αραγε θα είναι η ΑΣ που θα κρίνει την παραγωγικότητα και θα αποδίδει "δίκαια" τα πριμ ή μήπως η λογική του εργοδοτικού συνδικαλισμού έχει αποκτήσει τόση επιρροή στην παράταξη αυτή; Ισως αυτό να απορρέει από το ότι σχεδόν όλα τα στελέχη και μέλη της έχουν βολευτεί σε θεσούλες που αποδίδουν σίγουρα πριμ, έξτρα αμοιβές κ.ά.»

Η ΕΣΚ προτείνει, ενόψει του 2002, η Ομοσπονδία να διεκδικήσει επαναδιαπραγμάτευση της ΣΣΕ για πραγματικές αυξήσεις μισθών. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εγκατάλειψη της μερικής απασχόλησης και της «μαύρης» εργασίας. Αμεση διακοπή του διασπαστικού συστήματος απόδοσης «πριμ». Κατάργηση των ειδικών και προκλητικών προνομίων των Διευθυντών, περιφερειαρχών, κ.λ.π.

Ακόμα, να οργανωθούν κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών κατακτήσεων. Για απόκρουση της επίθεσης ΕΕ και κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό, για διεκδίκηση καλύτερων όρων συνταξιοδότησης και περίθαλψης, με βάση τις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΠΑΜΕ. Ταυτόχρονα, καλεί στα πανεργατικά συλλαλητήρια στις 31 Γενάρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Χτυπά» μισθούς και προϋπηρεσίες(2013-05-17 00:00:00.0)
Απολύσεις και ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων μέχρι το 2005(2004-10-06 00:00:00.0)
Στόχος της τροπολογίας η αρπαγή των αποθεματικών(2001-07-11 00:00:00.0)
Σε ψήφο αντίστασης καλεί η ΕΣΚ_Σ(1999-11-30 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις αποπροσανατολισμού των εργαζομένων(1999-06-16 00:00:00.0)
Επιδοματικής πολιτικής συνέχεια...(1996-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ