Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ

Ψηφίστηκε χτες με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής και επί των άρθρων, στην Ολομέλεια της Βουλής, το αντεργατικό νομοθετικό τερατούργημα της κυβέρνησης, το οποίο έχει ήδη απορριφθεί στη συνείδηση των εργαζομένων.

Επί της αρχής ψηφίστηκε μόνο από τους κυβερνητικούς βουλευτές με 158 ψήφους υπέρ και 142 κατά. Ενώ για την ψηφοφορία επί του συνόλου των άρθρων, αίτημα που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στην προσπάθειά της να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι το νομοσχέδιο έχει τάχα και «θετικές» διατάξεις, η καταμέτρηση αναμενόταν να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ.

Η κίνηση αυτή από την ΚΟ της ΝΔ ήρθε να συμπληρώσει τον ορυμαγδό από κραυγαλέα ψέματα και αθλιότητες στα οποία επιδόθηκε σε όλη τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης και κορυφώθηκαν χτες με την ομιλία του πρωθυπουργού, επιχειρώντας να κάνει το «μαύρο άσπρο» για το νέο αντεργατικό έγκλημα, βαφτίζοντας «σύγχρονο» και «προοδευτικό» τη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας, τη 10ωρη δουλειά, το νέο χτύπημα στο εισόδημα, την προσπάθεια να μπουν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.

Την ίδια ώρα, η συζήτηση στη Βουλή αποκάλυψε ξανά πως πίσω από τις αντιπαραθέσεις και τους «υψηλούς τόνους» βρίσκεται η σύμπλευση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων στο σχέδιο ανάκαμψης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που προϋποθέτει την ένταση της εκμετάλλευσης, τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.

Καθόλου τυχαία άλλωστε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν μαζί με την κυβέρνηση πάνω από 50 άρθρα του νομοσχεδίου που βρήκαν «θετικά», βαφτίζοντας έτσι διατάξεις με τις οποίες ενσωματώνονται Οδηγίες της ΕΕ, που είτε αποτελούν απλές διακηρύξεις που ακυρώνονται στην πράξη από την επέκταση της εργασιακής ζούγκλας που προδιαγράφει το νομοσχέδιο, είτε υποκρύπτουν αντεργατικά μέτρα με «φιλεργατικό» δήθεν μανδύα.

Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και των άρθρων από το 55 έως το 125 κατέθεσε το ΚΚΕ, αναδεικνύοντας τον άκρως αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, του οποίου τις διατάξεις οι βουλευτές του Κόμματος έκαναν φύλλο και φτερό. Ανέδειξαν ότι είναι προσαρμοσμένο στους στρατηγικούς στόχους του κεφαλαίου και της ΕΕ που αντιστρατεύεται τις λαϊκές ανάγκες και από κοινού στηρίζουν όλα τα άλλα κόμματα, κάλεσαν τους εργαζόμενους με την οργανωμένη πάλη τους να το πετάξουν στα σκουπίδια, να περάσουν στην αντεπίθεση για το πραγματικά σύγχρονο, την πάλη για να ζήσουν σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες, με σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους, μείωση του εργάσιμου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ