Τρίτη 13 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ενθαρρυντικό στοιχείο η αύξηση της συμμετοχής στις αρχαιρεσίες

Με αύξηση της συμμετοχής κατά 30% και αύξηση των αντιπροσώπων, τόσο για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης όσο και για εκείνο της κλαδικής Ομοσπονδίας, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του Σωματείου Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο χαιρετίζει τους εργαζόμενους από τους δεκάδες χώρους δουλειάς που, συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα της κατάστασης και αντιλαμβανόμενοι ότι αυτή είναι η μόνη διέξοδος, αψήφισαν την εργοδοτική τρομοκρατία, πήγαν κόντρα στη μοιρολατρία και πήραν μέρος στις εκλογές. Χαιρετίζει ιδιαίτερα τους νεότερους συναδέλφους που έκαναν πρώτη φορά το βήμα αλλά και τις γυναίκες εργάτριες, που χρειάστηκε να ξεπεράσουν ακόμα περισσότερα εμπόδια για να γίνουν μέλη του Σωματείου.

Καλεί όλα τα μέλη του να γίνουν στον χώρο τους «τα αυτιά και τα μάτια» του Σωματείου, η φωνή του. Να συζητήσουν με κάθε συνάδελφο για την ανάγκη να δοθεί οργανωμένη απάντηση στην επίθεση που δέχονται. Να δυναμώσουν την πάλη για: Να ακυρωθεί στην πράξη το αντεργατικό τερατούργημα που καταργεί το 8ωρο. Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις. Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των προηγούμενων ετών. Μείωση του εργάσιμου χρόνου, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

Συνεχίζονται οι εκλογές στο Συνδικάτο Ημαθίας - Πέλλας

Με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων συνεχίζονται οι εκλογές του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας, που ξεκίνησαν την Τετάρτη 7 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 18 Ιούλη.

Από τις πρώτες μέρες των αρχαιρεσιών στους χώρους δουλειάς εμφανίζεται αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων. Ηδη η κάλπη στήθηκε στις επιχειρήσεις «Νίκου», ΑΣ Νάουσας, ΑΣΕΠΟΠ, «Ιωακειμίδης», «Κατεμίδης», «Μπουτζιώλας», «Ελιά» και στους οικισμούς Αγγελοχωρίου, Μονόσπιτων, Επισκοπής και Μέσης, στην Αλεξάνδρεια.

Χτες το Συνδικάτο έστησε την κάλπη στην επιχείρηση «Venus», όπου βρέθηκε αντιμέτωπο με την εργοδοτική τρομοκρατία και την παρουσία της αστυνομίας. Παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει και να αποτρέψει τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το Συνδικάτο τους, παρά την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, η εκλογική διαδικασία στέφθηκε με επιτυχία. Δεκάδες εργαζόμενοι ενίσχυσαν το Συνδικάτο, γυρνώντας την πλάτη στην εργοδοσία και στα τσιράκια της στο συνδικαλιστικό κίνημα, που έτρεξαν να βοηθήσουν τα αφεντικά τους.

Οι εκλογές συνεχίζονται: Σήμερα Τρίτη στη Σκύδρα, αύριο Τετάρτη στον «Παυλίδη», την Πέμπτη 15/7 στην «Alterra», την Παρασκευή 16/7 στον «Κρόνο» και την Κυριακή 18/7 στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ανακληθεί η απόλυση συνδικαλίστριας στο Νοσοκομείο Νάουσας (2023-07-19 00:00:00.0)
Να ανακληθεί η εκδικητική απόλυση της συνδικαλίστριας (2023-07-13 00:00:00.0)
Υπόθεση των εργαζομένων η απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία (2023-07-07 00:00:00.0)
Στους δρόμους ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις μισθών και ΣΣΕ (2021-12-21 00:00:00.0)
Απαιτούν ανάκληση της απόλυσης συνδικαλίστριας στο Ηράκλειο (2019-06-28 00:00:00.0)
Συνελεύσεις σωματείων (2019-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ