Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Στη Βουλή τα προβλήματα των τοματοπαραγωγών

Αν και πέρασε ένα εξάμηνο από τότε που οι παραγωγοί βιομηχανικής τομάτας του Ν. Ηλείας παρέδωσαν την παραγωγή τους στις βιομηχανίες μεταποίησης, δεν έχουν ακόμα εισπράξει τις επιδοτήσεις με το αιτιολογικό ότι υπάρχουν διαχειριστικά προβλήματα στην αντίστοιχη ομάδα παραγωγών, με αποτέλεσμα να τρέχουν οι τόκοι και τα πανωτόκια σε βάρος τους στην ΑΤΕ και να κινδυνεύουν με χρεοκοπία.

Αυτό επισημαίνεται σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης και τονίζεται πως η κυβέρνηση μπορούσε να καταβάλλει τις επιδοτήσεις στους δικαιούχους τοματοπαραγωγούς αν τις αποδέσμευε από τη συγκεκριμένη ομάδα παραγωγών και ταυτόχρονα να κάνει τους απαιτούμενους ελέγχους και να επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις στα μέλη της ομάδας παραγωγών αν διαπιστωθούν από τους ελέγχους αξιόποινες διαχειριστικές ατασθαλίες.

Ερωτάται λοιπόν ο αρμόδιος υπουργός τι ενέργειες θα κάνει για να καταβληθούν άμεσα οι επιδοτήσεις στους δικαιούχους τοματοπαραγωγούς και να ξεκαθαριστεί οποιαδήποτε διαχειριστική ανωμαλία στην αντίστοιχη ομάδα παραγωγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ